Loimulaiset kuntavaaliehdokkaat 2021

Äänestä kuntavaaleissa loimulaista ehdokasta!

Loimu haluaa tukea jäsentensä asiantuntemuksen ja osaamisen mahdollisimman laajan hyödyntämistä yhteiskunnassa – myös kuntatasolla – tarjoamalla maksutonta näkyvyyttä jäsenviestintäkanavissaan. Jos olet itse ehdokkaana, ehdit vielä mukaan tästä!

Espoo

Marika Visakova

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Espoo
Olen MMM (ympäristönsuojelutiede), ympäristöasiantuntija kuntayhtymässä, ympäristölautakunnan jäsen ja Suur-Leppävaaran Vihreiden pj. Haluan kehittää kaupunkia niin, että arjen ympäristötekojen tekeminen on helppoa. Lähiluonto on tärkeää hyvinvoinnille ja viihtyisyydelle. Ilmastotekojen aika on nyt.

Jaana Ailus

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Espoo
Olarilainen kemisti ja väitöskirjatutkija. Olen mukana tekemässä vihreämpää Espoota missä päätökset perustuvat tutkittuun tietoon.

Anders Portin

Svenska folkpartiet i Finland r.p., Suomen ruotsalainen kansanpuolue r.p., Espoo
Koulutukseltani olen maatalous metsätieteiden maisteri (metsänhoitaja). Minulla on kokemusta sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Minulla on kolme aikuista lasta ja asumme nykyisin kahdestaan vaimoni kanssa. Olen ollut Espoon valtuuston jäsen vuodesta 2017 ja edellisellä kaudella olin var

Tiina Elo

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Espoo
Olen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja vaikuttanut Espoon valtuustossa 12 vuotta. Haluan jatkaa työtä luontoa vaalivan, hiilineutraalin ja jokaisesta huolehtivan Espoon puolesta. Ilmastotyö luo työpaikkoja, koulutus on investointi tulevaan, avoin päätöksenteko kutsuu asukkaat mukaan.

Helsinki

Nina Miettinen

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Helsinki
Olen maailmankansalainen, järjestöosaaja ja innokas parvekepuutarhuri. Maantieteilijä aina oppimassa uutta. Harrastan käsilläseisontaa, ultimate frisbeetä ja nollahukkailua. Rakennetaan Helsinkiin maailman paras arki! Ilmastoviisas ja kestävä, täynnä mahdollisuuksia kaikille.

Päivi Väänänen

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Helsinki
Työskentelen terveysteknologia-alalla kansainvälisessä yrityksessä ja haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että arkijärki voittaa identiteettipolitiikan. Jätetään riittävästi viheralueita, jotta meillä on tilaa hengittää. Suomen suurin kaupunki ansaitsee parempaa kuin kivihiilikasat rannoillaan.

Marja Kaitaniemi

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p., Helsinki
Helsingin on oltava edelläkävijä ilmastonmuutoksen hillinnässä ja kaupunkilaisten yhdenvertaisuudessa. Seuraavan valtuuston on saatava päästöt vähenemään nykyistä nopeammin. Sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta on parannettava. Arvokkaat luontokohteet on suojeltava rakentamiselta.

Jami Haavisto

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Helsinki
Olen 23-vuotias molekyylibiologian ja ympäristötaloustieteen opiskelija Helsingin Kumpulasta. Olen Vihreiden nuorten liittohallituksen ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä. Politiikassa mua ajaa eteenpäin toivo sosiaalisesti ja ekologisesti kestävästä yhteiskunnasta.

Mikko Aulio

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p., Helsinki
Moi! Mielenterveyskuntoutuja, ympäristötieteilijä (LuK) ja biologi (pian FM, ekologia ja evoluutiobiologia) Helsingin yliopistosta. Myös biologian ja tietotekniikan opettajaksi opiskelen. Pitkä kokemus opiskelijaedunvalvonnasta. Puolustan mielenterveyspalveluita, lähiluontoa ja koulutusta.

Taavi Heikkilä

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p., Helsinki
Tähtitieteen kandiopiskelija, tutkimusavustaja, ylioppilaskunta- ja järjestöaktiivi sekä yliopistohallinnon harrastaja Kumpulan kampukselta. Ykkösteemani vaaleissa ovat edullisempi asuminen sekä ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämmän kaupungin rakentaminen asukkaita ja työntekijöitä kuunnellen.

Hämeenlinna

Päivi Sieppi

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Hämeenlinna
Olen toiminut pitkään politiikassa. Yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttaminen innostaa. Tärkeitä arvoja minulle ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja avoimuus. Haluan vaikuttaa siihen, että hyvinvointia voidaan tuottaa ja saada kestävillä tavoilla. Ympäristöasiat ovat vahvasti mukana tekemisissäni.

Esa Erkamo

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Hämeenlinna
Olen hydrobiologi, luonto- ja järjestöihminen. Minulle tärkeitä ovat viihtyisä ja monimuotoinen ympäristö, toimivat lähipalvelut ja heikoimmista huolehtiminen. Lisäksi pyrin edistämään kiertotaloutta, kestävää kehitystä, ilmastotoimien toteuttamista sekä kuntatalouden ja työllisyyden elvyttämistä.

Iisalmi

Riikka Pirkkalainen

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Iisalmi
Olen Riikka Pirkkalainen, Keskustan puoluesihteeri ja kuntavaaliehdokas Iisalmessa. Olen 41-vuotias ja minulla on 8-luokkalainen poika. Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Olen opiskellut Kuopiossa soveltavaa biotekniikkaa, erikoistumisalani oli molekyylibiologia ja geeniteknologia.

Ikaalinen

Pirjo Berg

Kansallinen Kokoomus r.p., Samlingspartiet r.p., Ikaalinen
Olen koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineena kliininen biokemia. Johtamiskoulutusta olen saanut täydennyskoulutuksena Helsingin ja Turun yliopistoissa. Toimin Ikaalisissa Jyllin Kodit Oy:n toimitusjohtajana.

Joensuu

Niklas Leinonen

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Joensuu
Valtuutettuna pyrkisin edistämään mm. avointa ja sivistynyttä keskustelukulttuuria. Myös liikunta ja koulutus ovat lähellä sydäntäni. Vapaalla vietän mielelläni aikaa kaveriporukalla lautapelien, maantiepyöräilyn tai pallopelien merkeissä.

Mikko Miettinen

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Joensuu
23-vuotias matematiikan opiskelija Joensuusta. Nuorten ja opiskelijoiden asialla.

Iiris Pääkkönen

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Joensuu
Olen joensuulaistunut entinen hämäläinen, joka muutti lukion jälkeen opiskelemaan kemiaa yliopistoon. Politiikassa minulle on tärkeää se, että kaikilla ihmisillä olisi taustasta riippumatta mahdollisuus hyvään elämään. Minulle tärkeitä arvoja ovat hyvinvointivaltio, lähiluonto ja yhdenvertaisuus.

Jere Vekkeli

Perussuomalaiset r.p., Sannfinländarna r.p., Joensuu
Olen 27-vuotias kemian opiskelija Joensuusta ja olen ensi kertaa ehdolla kuntavaaleissa tällä kertaa sitoumattomana Perussuomalaisten ehdokkaana numerolla 309. Pääteemojani ovat talous, hyvinvointi ja autoilu. Näistä lisätietoa löytyy ehdokassivuiltani. Hyvinvointi turvataan kestävällä taloudenpid

Ninni Saarinen

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Joensuu
Minun Joensuuni on yhdenvertainen ja tasa-arvoinen, missä huolehdimme ympäristöstä ja toisistamme. Siellä kaikista, erityisesti heikommassa asemassa olevista, pidetään huolta, vahvistetaan kaikenikäisten mielenterveyttä ja huolehditaan, että kaikkien ääni tulee kuulluksi.

Jyväskylä

Markus Kulmala

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Jyväskylä
Olen 24-vuotias tilastotieteen graduvaiheen opiskelija ja teen töitä tutkimusavustajana. Minulle tärkeitä poliittisia teemoja ovat mielenterveys, liikunta sekä lasten ja nuorten hyvinvointi. Valmistuvien opiskelijoiden parempi kiinnittyminen Jyväskylään on myös yksi kärkiteemoistani.

Valtteri Paakki

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Jyväskylä
Haluan olla tuomassa kuntapolitiikkaan oman kuuntelevan ja analysoivan otteen. Jyväskylässä tulee panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin, kestäviin ja oikeudenmukaisiin ratkaisuihin esimerkiksi rakentamisen ja liikkumisen osalta sekä luoda yrittäjyyttä ja työllistymistä tukevia rakenteita.

Kempele

Pauli Määttä

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Kempele
Metsänhoitaja Kempeleestä. Elämäntyöni tein Metsähallituksen palveluksessa. Kuudes kausi valtuustossa. Joustava päätöksenteko on kilpailuvaltti. Haluan kehittää koko Kempelettä. Maaseutumaista ekoasumista tulee edistää. Puurakentamiseen vauhtia. Lähivirkistysalueet ja lähireitit kuntoon.

Kirkkonummi

Teija Virtamo-Tiiska

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p., Kirkkonummi
Olen koulutukseltani biologi ja työskentelen tutkijana. Haluan rakentaa yhteiskuntaa, jossa vaalitaan luontoa ja ympäristöä sekä arvostetaan koulutusta ja sivistystä ja joka perustuu yhdenvertaisuudelle, välittämiselle ja uskolle ihmiseen.

Kotka

Aleksi Laine

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Kotka
Maanviljelijän poika, kahden lapsen isä. Kemisti (filosofian maisteri), reservin yliluutnantti. Lankkarin vanhempainyhdistyksen jäsen, Mussalon Oraksen sihteeri ja Kotkan Kendoseuran puheenjohtaja. Hyväsydäminen, näkee laajasti ja kauas, jalat kuitenkin tukevasti maassa. Tolkun mies.

Kuopio

Ari Paanala

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Kuopio
49v ympäristötieteilijä, LuK Heikoimmista pidetään huolta. Koulutus&kulttuuripalvelut avain Kuopion tulevaisuuteen. Laadukas kaupunkisuunnittelu, nopeat junayhteydet, pikaratikka ja laadukkaat pyöräilyolosuhteet vievät meitä eteenpäin.

Karoliina Toppinen

Kansallinen Kokoomus r.p., Samlingspartiet r.p., Kuopio
Haluan nostaa lapset ja seniorit keskiöön kaikessa päätöksen teossa. Väestön ikärakenne tulee huomioida paremmin suunnittelussa ja suunnitelmien toteutuksessa. Hyvä koulutus ja työllisyys tukevat terveitä rakenteita. Olen käytettävissä, kun tahdot osaavaa vastuun kantajaa.

Pauliina Ryökäs

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue – Finlands Socialdemokratiska Parti r.p., Kuopio
Sosiaalinen ja rohkea opiskelija-aktiivi Kuopiosta. Vaaliteemani: Oikea-aikainen apu kuuluu kaikille. // Luonnon ehdoilla kohti kestävämpiä ratkaisuja. Ihminen ei voi hyvin ilman hyvinvoivaa luontoa. // Vetovoimainen, tasa-arvoinen ja kansainvälinen työelämä takaa Kuopion kasvun.

Laukaa

Eija Kaarina Syrjälä

Suomen Kristillisdemokraatit (KD) – Kristdemokraterna i Finland (KD) r.p., Laukaa, keskus
Kuulun ympäristönsuojelun, kestävän kehityksen ja ympäristökasvatuksen uranuurtajiin – 30 vuotta ympäristönsuojelusihteerinä sekä kehittämisprojekteissa. 1. Kestävä kehitys näkyväksi kunnan toiminnassa 2. Resursseja kestävän elämäntavan opetukseen ja kasvatukseen 3. Ympäristötietoisuutta kuntaan

Muurame

Anna-Kaisa Tupala

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Muurame
Aktiivinen verkostoituja ja osallistuja, joka toimii sujuvasti monissa eri ryhmissä. Tutkii työkseen kansalaistason ekologista kompensaatiota ja suomalaisten luontosuhdetta. Ympäristöystävällisyys on elämäntapa, jonka lisäksi pitää arvossa yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Nurmes

Antti Laakkonen

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Nurmes
Olen 32 kertaa auringon ympäri kiertänyt monialaosaaja, joka ottaa osaa huomioon useat näkökulmat. Uskon politiikassa keskustelun ja yhteistyön tärkeyteen, johon päätösten tulisi tiedon ja tuloksien lisäksi pohjautua.

Oulu

Henri Nybacka

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p., Oulu
33-vuotias Projekti-insinööri ja opintoja lopetteleva maaperägeologi. Perheeseen kuuluu kolme lasta ja puoliso. Osaamisalueina ympäristö ja kiertotalous. Tärkeitä asioita, joiden päätöksentekoon haluan vaikuttaa, ovat Oulun kaikkien alueiden tasa-arvoinen kehittäminen.

Päivi Laitinen

Kansallinen Kokoomus r.p., Samlingspartiet r.p., Oulu
Olen sairaalakemisti, dosentti. Olin Oysin laboratorion sairaalakemisti lähes 20 vuotta. Sen jälkeen olen toiminut HUSLABin ylikemistinä. Toimin alani kansainvälisissä tieteellisissä yhdistyksissä. Vapaa-aikana harrastan liikuntaa ja teen käsitöitä. Lapset ja lapsenlapset ovat tärkeä osa elämää.

Paltamo

Anita Karjalainen

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Paltamo
Olen kolmen lapsen äiti Oulujärven rannalta. Lapset ovat iältään ammattikoululaisesta perhepäivähoitolaiseen. Maa- ja metsätalous muodostaa perheemme toimeentulon. Joten sekä lapsiin ja nuoriin että maa- ja metsätalouteen liittyvät asiat ovatkin lähellä sydäntäni ja niihin toivon voivani vaikuttaa.

Pirkkala

Sanna Auer

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Pirkkala
Asun voimakkaasti kasvavassa, Suomen onnellisimmaksikin kunnaksi valitussa Pirkkalassa. Pidän tärkeänä perheiden hyvinvoinnin varmistamista, luontoarvojen arvostamista ja tarkkaa taloudenpitoa. Hyvä tehdään tasa-arvoisesti meille kaikille yhdessä!

Porvoo

Sara Malve-Ahlroth

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Porvoo
Olen ympäristöpsykologiaan ja kiertotalouden liiketoimintaan erikoistunut asiantuntija ja musiikintekijä. Minulle on tärkeää monimuotoinen lähiluonto, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, kestävän elämäntavan ja vastuullisen liiketoiminnan edistäminen sekä kulttuuri. Saaristo on sielunmaisemaani.

Markus Keskitalo

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Porvoo
Olen eläintieteilijä koulutukseltani ja kansallispuistojen hoitaja ammatiltani. Luonnon monimuotoisuus ja ilmasto ovat keskiössä, yhdenvertaisuus tärkeä. Toimin Porvoon Veden johtokunnassa ja rakennus- ja ympäristölautakunnan aktiivisena varajäsenenä. Innokas ja pitkän linjan lintuharrastaja.

Pukkila

Tommi Maasilta

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Pukkila
Asiantuntemusta 20 vuoden kokemuksella kuntapäätöksenteon pöydän toiselta puolelta, nyt vaalikelpoinen ensimmäistä kertaa. Yhteistyökykyinen liberaali. Ympäristön ja henkilöstön hyvinvointi. #liikuntaehdokas.

Raseborg – Raasepori

Cynthia Moed-Ring

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Raseborg – Raasepori
FM i naturvetenskaper, miljöinspektör, småbarnsmamma FM luonnontieteet, ympäristötarkastaja, äiti Kadidat nr. 166 Ehdokas nro 166 Långsiktiga, hållbara beslut – bra för plånboken, hälsan och miljön! Pitkäjänteisiä, kestäviä päätöksiä – tekee hyvälle lompakolle, terveydelle ja ympäristölle!

Rovaniemi

Petri Muje

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue – Finlands Socialdemokratiska Parti r.p., Rovaniemi
Olen 57 vuotias Lapin amk:ssa projektipäällikkönä. Toimin tällä hetkellä lähinnä luonnontuote-, kalatalous- ja elintarvikealan hankkeissa. Lähellä sydäntä ovat lähiruoka ja paikallisten luonnonvarojen kestävä käyttö. Vaaleissa edistän lähiruoan käyttöä julkisella puolella ja yhteisiä palveluja.

Siilinjärvi

Aleksi Salo

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Siilinjärvi
Olen 36-vuotias perheenisä ja geologi Siilinjärvellä. Minulle on kunnallispolitiikassa tärkeää hyvien valintojen tekemisen helppous. Laadukkaat ja nykyaikaiset terveys-, kulttuuri-, liikunta- ja tekniset palvelut sekä niiden saavutettavuus ovat oleellisia tavoitteita tulevaisuudessa. Elinvoima ja pa

Suonenjoki

Milja Koponen

Suomen Keskusta r.p., Centern i Finland r.p., Suonenjoki
Meidän sukupolven tulisi jättää Suonenjoki parempana seuraaville. Kuntapäätöksenteon tulisi perustua tutkittuun tietoon ja asiantuntemukseen, mutta osallistavasti ja yhdessä rakentaen.

Turku

Marjaana Mäkinen

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Turku
Olen lastentautiopin tohtori (FT), erikoisaloina autoimmuunisairaudet ja D-vitamiini. Olen ensimmäistä kertaa ehdolla, koska haluan avoimempaa kuntapolitiikkaa, jossa budjetit pitävät ja lakeja noudatetaan. Politiikassa tulee osata soveltaa tutkittua tietoa ja päätösten seuraukset on raportoitava.

Vilja Siitonen

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue – Finlands Socialdemokratiska Parti r.p., Turku
Vilja Siitonen – Sivistyksen puolesta. Tutkijademari, äiti ja pyöräilijä keskellä elämää. – Joustavan elämän ja liikkumisen kaupunkiratkaisut sekä vaikuttavat palvelut kaikille.

Annika Laakso

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Turku
Olen tiedeviestinnän parissa itseni yrittäjänä työllistävä biokemisti (FT), potilasjärjestöaktiivi sekä erityisperheen äiti. Toimin tieteen ja teknologian vihreissä ja haluan, että päätöksenteko aiheesta riippumatta pohjautuu tutkittuun tietoon.

Juha Issakainen

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p., Turku
Olen ollut luottamushenkilönä jo liki 20 vuotta Kiillolla. Töitä teen tuotekehityspäällikkönä. Tärkeitä asioita minulle ovat kulttuuriasiat, järkevä kaavoitus ilman megalomaanisia rahareikiä ja toimiva joukkoliikenne.

Anna Mäkipää

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p., Turku
Minulle politiikka on arjen rauhantyötä ? valtuutettuna toimin konkreettisesti turkulaisten paremman elämän eteen. Vuosikymmen politiikassa on vain vahvistanut tahtoani tavoitella oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta ? onpa kyse sitten ihmisten hyvinvoinnista tai ilmastonmuutoksen torjumisesta!

Tuusula

Mari Vesa

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Tuusula
Äiti ja ympäristötarkastaja. Koulutukseltani olen biotieteiden FM. Olen työskennellyt sekä valtion aluehallinnossa että kunnan ympäristönsuojelussa. Olen ympäristönsuojeluviranhaltijat ry:n hallituksen jäsen. Haluan olla rakentamassa tasapainoista, turvallista ja kestävää Tuusulaa!

Vantaa

Anniina Kostilainen

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b., Vantaa
Olen kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, kokenut päättäjä, luonnonvarojen ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Koulutukseltani olen maatalous-metsätieteiden maisteri, metsänhoitaja.