Mikä on Loimu?

SAK:n mielenilmaus aktiivimallia vastaan 2.2.2018
- ohjeet niille, jotka haluavat osallistua

Akava ja korkeakoulutettujen neuvottelujärjestöt JUKO ja YTN ovat päättäneet järjestöinä olla osallistumatta mielenilmaukseen vaikka vastustavatkin aktiivimallia. Loimun jäsenet voivat halutessaan osallistua mielenilmaukseen omalla ajallaan. Mikäli päätät osallistua SAK:n 2.2.2018 klo 11:00 Helsingin Senaatintorilla järjestämään aktiivimallia vastustavaan mielenilmaisuun, lue tästä lisätietoja.

Mielenilmaukseen voi ilman työnantajan lupaa osallistua vain omalla ajalla (esimerkiksi lounastauolla liukuman rajoissa), siihen ei siis voi käyttää työaikaa. Osallistumisesta ei tarvitse tällöin erikseen ilmoittaa työnantajalle. Tässä pitää olla tarkkana: työajalla osallistuminen voidaan katsoa luvattomaksi poissaoloksi, josta saattaa olla ikäviä seurauksia.

Työt tulee järjestää siten, ettei mielenilmaisuun osallistumisesta aiheudu ylimääräistä/näkyvää haittaa työn sujumiselle tai virkatehtävien täyttämiselle. Mielenilmaisulla ei tule vaarantaa ihmishengen, terveyden tai omaisuuden turvaamiseksi tehtävää työtä.

Mielenilmaus alkaa 2.2.2018 klo 11.00 ja SAK:n ilmoituksen mukaan se kestää enintään 1,5 tuntia.

Työnantajalla ei ole velvollisuutta maksaa palkkaa siltä ajalta, jolta osallistutaan mielenilmaukseen.

Loimu ei korvaa mielenilmaukseen osallistumisajalta mahdollisesti syntyvää ansionmenetystä eikä maksa lakkoavustusta tai matkakorvausta.

Jäsen voi tarvittaessa ottaa yhteyttä työpaikan henkilöstön edustajaan tai luottamusmieheen kysyäkseen tarkempia toimintaohjeita.

Lisätietoa ja ohjeistusta: Edunvalvontapäällikkö Arja Varis, 0400 488 516,

Yleistä Loimun kannasta aktiivimalliin: Toiminnanjohtaja Mikko Salo, 041 458 0033,

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu