Mikä on Loimu?

Pelastetaan Itämeri loimulaisin voimin!

Huoli Itämeren tilasta kasvaa. Menneenä kesänä Itämeren sinilevätilanne oli hälyttävä. Itämerelle voidaan kuitenkin tehdä paljon hyvää konkreettisilla toimilla, meidän kaikkien yhteisellä tuella.

Juuri sinä voit nyt lähteä mukaan talkoisiin Itämeren pelastamiseksi. Olemme perustaneet kaikkien loimulaisten yhteisen tiimin puhdasmeri.fi-sivustolle ja tehneet avauslahjoituksen 500 euroa. Lähde mukaan, liity tiimiin ja tee lahjoitus! Jo 10 euron lahjoituksella vähennetään Itämerestä haitallista levää 50 kiloa.

Näin teet lahjoituksen:

  1. Klikkaa itsesi sivulle https://www.puhdasmeri.fi/itameri/
  2. Aloita lahjoittaminen klikkaamalla etusivulta "Pelasta pala". Avautuvasta näkymästä valitse "Aloita klikkaamalla tästä”.
  3. Valitse jokin kohta avautuvalta kartalta. Klikkaa ”Pelasta tämä pala”
  4. Lahjoita haluamasi summa (nimimi 10 euroa)
  5. Kun täytät lahjoituksen tietoja, kirjoita kohtaan lahjoituksen lisätiedot (tiimi) osa tiimin (Loimu) nimes­tä. Valitse aukeavasta alasvetovalikosta tiimimme.
  6. Suorita lahjoituksen maksu loppuun.
  7. Käy katsomassa Loimu-tiimimme sijoittuminen sivulla https://www.puhdasmeri.fi/tiimit/. Voit myös jakaa lahjoituksen sähköisesti tai paperisena diplomina.

Puhdas Itämeri -hanke

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat. Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta. Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren pelastamiseksi tarvitaan siten välittömästi ravinnepäästöjen merkittävää pienentämistä.

John Nurmisen Säätiö tekee konkreettista työtä päästöjen vähentämiseksi. Säätiö on toiminut Itämeren suojelemiseksi yli 10 vuotta, ja on tässä ajassa käynnistänyt kymmeniä Puhdas Itämeri -hankkeita.

Yksi ympäristövaikutuksiltaan merkittävimmistä Itämeren alueella koskaan toteutetuista vesiensuojeluhankkeista on ollut Pietarin-hanke. Pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista rehevöittävää fosforikuormaa on onnistuttu pienentämään jopa 75 prosenttia. Vuonna 2005 startanneen Pietarin hankkeen jälkeen säätiö on käynnistänyt useita muita hankkeita jätevesien mukana tulevan fosforikuormituksen vähentämiseksi koko Itämeren alueella, ja lisännyt Puhdas Itämeri -hanketoimintaa myös Suomessa.

Tutustu kampanjaan Puhdas meri -sivustolla www.puhdasmeri.fi

 

Itämeri-kampanja

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu