Opiskelijat

Näin ompelet haalarimerkin haalareihin

Tarvikkeet
Muutama nuppineula tai hakaneula
Karhulankaa tai merkkiin sopivan väristä ompelulankaa kaksinkertaisena
Tukeva, ohutkärkinen neula
Haalarimerkki ja haalarit

Työvaiheet
Etsi haalareista merkille edustava sijainti haalareissa. Kiinnitä merkki nuppi- tai hakaneuloin paikoilleen, jotta toivomasi merkki tulee suoraan (kuva 1). Jos merkki on niin paksu, että sitä on vaikea kiinnittää, voit kokeilla kaksipuoleisella, silitettävällä tukikangaspalalla kiinnittämistä.

Jos ompelet merkkiä vaikkapa hihaan tai lahkeeseen, pujota pahvipala sisäpuolelle ennen ompelua.

Ota lanka ja pujota se neulaan. Ota hyvä ote haalarista.

Tee pisto merkin reunaan haalarin nurjalta puolelta etupuolelle ja taas nurjalle puolelle. Solmi langanpäät huolellisesti (kuva 2). Ompele pienin pistoin (kuva 3) haalarimerkki kiinni reunastaan haalariin. Tee joka pisto sekä merkin ja haalarin läpi nurjalle puolelle. Työskentele rauhallisesti ja tasaisesti lankaa vetäen, niin vältyt sen kiertymiseltä solmuille. Tarkkaile, ettei lankaan jää löysiä lenkkejä. Kun pistät neulan kärjen hieman merkin reunan alta nurjalle puolelle, jää merkin reunaommel hyvin huomaamattomaksi.

Kun olet ommellut merkin reunan ympäriinsä pienillä, tiiviillä pistoilla kiinni haalariin, pistä lanka nurjalle puolelle ja solmi aloituksesta jääneiden langanpätkän kanssa huolellisesti. Ompele nurjalla puolella muutaman piston verran jompaankumpaan suuntaan, jätä lankaan pieni lenkki, josta pujotat neulan avulla langan. Kiristä hitaasti ja varovasti, toista. Solmi langanpäät sormin ja katkaise. Poista nuppineulat tai hakaneulat. •

Vinkki! Jos haluat, ettei merkki lähde repsottamaan reippaammassakaan menossa, liimaa se ensin tekstiililiimalla ja ompele vasta sen jälkeen.

Osallistu haalarikuvakisaan!

Jaa kuva haalareistasi, voit voittaa Loimun tuotepalkinnon! Kilpailu on käynnissä 31.1.2021 asti. Lue lisätiedot täältä.

 


Ikuisen opiskelijan haalarit

 

Haalarimerkin ompelu - aloitus

Kuva 1. Kiinnitä haalarimerkki nuppi- tai hakaneuloilla.

Haalarimerkin omeplu - nurja puoli
Kuva 2. Solmu haalarin nurjalla puolella.

Haalarimerkin ompelu - jatko

Kuva 3. Ompele merkki reunasta kiinni haalariin.

Vinkki! Klikkaa kuvat suuremmiksi.

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2021 Loimu