Opiskelijat

Liity opiskelijajäseneksi

Loimuun kuuluu noin 14 000 luonnontieteiden sekä ympäristö- ja metsätieteiden alan nykyistä tai tulevaa ammattilaista. Näistä noin 20 prosenttia on opiskelijoita.

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä luonnontieteellistä, ympäristötieteellistä tai metsätieteelistä tutkintoa korkeakoulussa opiskelevat. Valmistumisen myötä siirryt varsinaiseksi jäseneksi. Muistathan tällöin ilmoittaa valmistumisesta liitolle. 

Mikäli olet suorittanut FM-tutkinnon tai vastaavan, olet jatko-opiskelija tai opiskelet toista korkeakoulututkintoasi, voit liittyä varsinaiseksi jäseneksi.

Jos opiskelet jotain matemaattis-luonnontieteellistä, ympäristötieteellistä tai metsätieteellistä alaa - kuten fysiikkaa, kemiaa, biokemiaa, matematiikkaa, biologiaa, biotieteitä, tilastotiedettä, ympäristötieteitä, tietojenkäsittelytiedettä, metsätieteitä, tai muita vastaavia aloja – on edunvalvojasi ja urasi hellä edistäjä Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ry!

Opiskelijajäsenmaksut vuonna 2019 ovat

  • 2,00 €/kk, yhteensä 24,00 €/vuosi; opiskelijajäsenyys
  • 7,00 €/kk, yhteensä 84,00 €/vuosi; opiskelijajäsenyys ja työttömyyskassan jäsenyys

Jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia ja liitto ilmoittaa ne suoraan verottajalle.

Loimu tulee vastaan valmistumisvaiheessa, kun etsit omaa urapolkuasi. Jos olet liittynyt Loimun jäseneksi jo opiskeluaikana, valmistumisvuoden jäsenmaksu on sama kuin opiskelijajäsenmaksu. Samoin valmistumista seuraavan vuoden jäsenmaksu on vain puolet varsinaisen jäsenen jäsenmaksusta.

Opiskelijajäsenenä voit olla maksimissaan 10 vuotta, jonka jälkeen 11 vuonna jäsenmaksusi nousee puoleen varsinaisen jäsenen jäsenmaksusta ja 12 vuonna varsinaisen jäsenen jäsenmaksuun. Ei siis haittaa, vaikka vaihtaisit alaa tai etsisit vielä omaa tietäsi - me tuemme sinua urallasi kaikissa opintojesi ja työpolkusi vaiheissa!

Opiskelijan kannalta tärkeitä jäsenetuja

Työelämätietous Liiton kursseilla, tapahtumista ja jäsenlehdestä saat ajankohtaista tietoa luonnon-, ympäristö- ja metsätieteiden työllisyystilanteesta, työurista ja työelämän tarpeista niin yleisesti kuin alakohtaisemminkin. Tarjoamme vinkkejä siihen, mitä kannattaa opiskella työllistyäksesi ja mitä taitoja se työnantaja toivoo juuri sinulta alallasi. Asiantuntijamme auttavat sinua, olipa kysymyksesi mikä tahansa - ota siis meihin rohkeasti yhteyttä!

Opiskelijatapahtumat Loimun opiskelijayhdistykset järjestävät opiskelupaikkakunnallasi työelämätapahtumia, työelämässä hyödyllisiä kursseja ja virkistystoimintaa. Lisätietoja paikkakuntasi opiskelijayhdistyksen toiminnasta löydät Opiskelijatoiminta -osiosta.

Ansiosidonnainen työttömyysturva Jos valmistumisen jälkeen ei heti löydy töitä,voit turvata toimeentulosi työttömyyskassan kautta. Liittymällä työttömyyskassaan jo opiskeluaikana ja tekemällä 26 viikkoa töitä, olet valmistumisesi jälkeen oikeutettu hakemaan ansiosidonnaista työttömyystukea. Ansiosidonnainen päiväraha on huomattavasti Kelan peruspäivärahaa suurempi; työttömyyskassan jäseneksi liittyminen on vakuutus tulevaisuudellesi.

Matkustajavakuutus Kaikilla Loimun jäsenillä on ilmainen matkustajavakuutus, joka on voimassa 45 päivää matkan alkamisesta. Näppärä reissatessa, excursioilla tai vaikkapa reilatessa ympäri Eurooppaa. Vastaavaa vakuutusta ei saa vakuutusyhtiöistä erikseen Loimun opiskelijajäsenyyttä halvemmalla.

CV- ja työhakemus palaute Kun haet töitä ja mietit, onko hakemuksesi riittävän hyvä, voit lähettää CV:si ja muut työnhakuasiakirjat asiantuntijoillemme. Saat heiltä vinkkejä ja palautetta hakemuksesi parantamiseksi, ja sitä kautta todennäköisesti entistä helpommin haluamasi työpaikan!

Työelämäneuvonta ja kurssit Loimun jäsenenä saat neuvoja työelämän ongelmiin asiamiehiltämme! Jäsenenä olet oikeutettu käyttämään myös yksityiselämän lakineuvontaamme, jos tarvitset apua lakiasioissa, olipa kyse sitten työelämän kysymyksistä tai yksityiselämän eri tapauksista.

Lisää jäseneduista Jäsenpalvelut-osiossa.

Miten voin liittyä?

Liittyminen tapahtuu helposti liittymislomakkeella tai oman paikkakuntasi opiskelijayhdistyksen infopisteellä.

Suosittelemme, että liityt opiskelijajäseneksi jo heti, kun saat opiskelupaikan. Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti kun olet työsuhteessa.

Jäsenyytesi alkaa hakemuksen saapumispäivästä tai siinä mainitusta myöhemmästä ajankohdasta alkaen. Hakemuksesi käsitellään saapumista seuraavassa hallituksen kokouksessa, joita on noin kerran kuukaudessa.

 

 

Kansilehti Opiskelijaliite 2018-2019

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2019 Loimu