Henkilöstön edustaja etätyötä tekevän tukena

20.4. klo 9:00 – 12:00 verkossa
Ilmoittaudu

Katso lisätiedot

Kuvaus

Koulutuksessa käsittellään sitä, miten henkilöstön edustaja voi tukea etätyötä tekeviä ja mitkä asiat nousevat etujen ajamisessa esille. Selvitämme, mikä etätyöntekijän työsuojelussa on työnantajan vastuulla ja mikä kuuluu työntekijälle ja miten valvova viranomainen eli aluehallintovirasto valvoo etätyötä tekevän työsuojelua.

Koulutuksen kuvaus

Opit, mikä etätyössä kuormittaa ja mitkä ovat etätyön tekemisen riskit ja toisaalta mitkä ovat etätyön tekemisen hyödyt työntekijän työhyvinvoinnille. Puhumme etätyösopimuksista eli millaisia sopimuksia työpaikoilla on ja miten toimivia ne ovat työntekijän tai työnantajan näkökulmasta. Pohdimme, onko henkilöstösuunnitelmissa huomioitu etätyöntekijät ja etätyön tuomat osaamisvaatimukset.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena siten, että kuulemme luentoja ja vaihdamme ajatuksia osallistujille tärkeistä teemoista.

Kouluttajat: kehittämisasiantuntija Päivi Lohi-Aalto, TJS Opintokeskus sekä tarkastaja Jukka Kurki, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ohjelma

9.00 Verkkokoulutustila avautuu
9.30 Koulutuksen tavoitteet ja virittäytyminen
Etätyön haasteet ja riskit, etätyö työhyvinvoinnin tukena
Työantajan ja työntekijän velvoitteet
Etätyöntekemisen valvonta
10.45 Tauko
11.00 Henkilöstön edustajan tuki etätyötä tekevälle
Millaisia välineitä työnantaja tarjoaa ja riittävätkö ne akuuteissa tilanteissa
Etätyösopimuksista
11.50 Yhteenveto ja palautteet
12.00 Koulutus päättyy

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen voidaan perua kuluitta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Jos osallistuminen perutaan 13:n päivän sisällä ennen koulutusta, peritään osallistumismaksusta puolet. Jos osallistuja jää perumatta pois koulutuksesta, peritään häneltä koko osallistumismaksu, ellei hän esitä lääkärintodistusta tai todistusta voittamattomasta esteestä. Koulutuskutsussa voi olla tiukennettuja perumisehtoja.

 

Kohderyhmä

Henkilöstön edustajat, luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut. Olen yhteydessä Loimun toimistoon ilmoittautuessasi koulutukseen loimu@loimu.fi.

Ilmoittaudu