Kemian alan palkka- ja työsuhdeilta

18.11. klo 16:30 – 18:00 koko Suomi
Ilmoittaudu

Viimeistään 14.11.

Kuvaus

Kemianteollisuus työllistää paljon loimulaisia, ja on Suomen suurimpia vientialoja pitäen sisällään muun muassa öljy-, kaasu- ja petrokemianteollisuuden, muoviteollisuuden ja lääketeollisuuden.

Suurimmat Loimun jäsenten työnantajayritykset ovat Aidian, Bayer, Kemira, Neste, Orion ja Tikkurila. Näiden lisäksi työpaikkoja on paljon pienissä ja keskisuurissa kemian alan yrityksissä eri puolella Suomea.

Kemian alalla työskentelee noin 8 000 ylempää toimihenkilöä, joista Loimun jäseniä on noin 1 000. Alalla työskenteleviä ylempiä toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus on nimeltään Kemianteollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus.

Mietityttääkö työsopimus tai työehtosopimuksen määräykset?

Mitä työsuhteen ehtoja määrittyy työehtosopimuksen kautta? Mistä taas voi neuvotella tai sopia itse?
Loimun yksityisen sektorin neuvottelupäällikkö Anna Kytömaa kertoo työsuhteen ehdoista ja niitä määrittävistä sopimuksista.

Osaatko neuvotella palkastasi?

Paljonko voin pyytää palkkaa? Millä palkankorotustarvetta voi perustella? Miten usein neuvotteluja voi käydä? Palkasta neuvotteleminen kannattaa, ei vain työtehtävien vaihtuessa vaativammaksi, vaan säännöllisesti muutenkin.

Palkkaus vaihtelee riippuen siitä, millaisissa tehtävissä ja organisaatiossa työskentelee. Työnantajilla voi olla omia palkkausjärjestelmiä, joihin työntekijät sijoitetaan. Se ei kuitenkaan automaattisesti takaa palkan tasaista kehittymistä. Omasta palkkakehityksestä on hyvä huolehtia, on työnantajalla sitten käytössä palkkausjärjestelmä tai ei.

Loimu urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen kouluttaa, miten käydä palkkaneuvotteluita. Tilaisuudessa myös tutustutaan loimulaisten palkkauksen tasoon kemianteollisuudessa.

Loimun tapahtumien ja koulutusten tietosuojaseloste:
https://www.loimu.fi/tapahtumien-ja-koulutusten-tietosuojaseloste/

Kohderyhmä

Loimun jäsenet

Ilmoittaudu

Sinua saattaa kiinnostaa myös