Metsäteollisuuden palkka- ja työsuhdeilta

4.10. klo 16:00 – 17:30 koko Suomi

Kuvaus

Metsäteollisuus on yksi Suomen tärkeistä vientialoista ja iso Loimun jäsenten työllistäjä.

Metsäteollisuus koostuu sekä suuryrityksistä Stora Enso, UPM ja Metsä Group, että pienemmäistä yrityksistä. Metsäteollisuudessa työskentelee noin 4 000 ylempää toimihenkilöä, joista Loimun jäseniä on reilu 300. 

Metsäteollisuudessa ei ole ylempien toimihenkilöiden työehtosopimusta. Metsäteollisuus ry on luopunut valtakunnallisten työehtosopimusten neuvottelemisesta lokakuussa 2021 ja työnantajat ovat solmineet työntekijöiden kanssa yrityskohtaisia työehtosopimuksia.

Mietityttääkö työsopimus tai työsuhteen ehdot?

Miten työsuhteen ehdot määräytyvät? Mitä paikallinen sopiminen tarkoittaa? Mistä voi neuvotella tai sopia itse?
Loimun yksityisen sektorin neuvottelupäällikkö Jukka Sippola kertoo työsuhteen ehdoista ja niitä määrittävistä sopimuksista sekä paikallisen sopimisen tilanteesta.

Miten palkka määrittyy?

Palkkaus vaihtelee riippuen siitä, millaisissa tehtävissä ja organisaatiossa työskentelee. Työnantajilla voi olla omia palkkausjärjestelmiä, joihin työntekijät sijoitetaan. Se ei kuitenkaan takaa palkan tasaista kehittymistä. Omasta palkkakehityksestä on hyvä huolehtia itsenäisesti, on työnantajalla sitten käytössä palkkausjärjestelmä tai ei.

Osaatko neuvotella palkastasi?

Paljonko voin pyytää palkkaa? Millä palkankorotustarvetta voi perustella? Miten usein neuvotteluja voi käydä? Palkasta neuvotteleminen kannattaa, ei vain työtehtävien vaihtuessa vaativammaksi, vaan säännöllisesti muutenkin.

Loimu urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen kouluttaa, miten käydä palkkaneuvotteluita. Tilaisuudessa myös tutustutaan loimulaisten palkkauksen tasoon metsäteollisuudessa.

Loimun tapahtumien ja koulutusten tietosuojaseloste:
https://www.loimu.fi/tapahtumien-ja-koulutusten-tietosuojaseloste/

Kohderyhmä

Loimun metsäteollisuudessa työskentelevät jäsenet

Sinua saattaa kiinnostaa myös