Teknologiateollisuuden alan palkka- ja työsuhdeilta

16.9. klo 16:30 – 18:00 etä
Ilmoittaudu

Viimeistään 12.9.

Kuvaus

Teknologiateollisuus kattaa elektroniikka-, sähkö-, kone- ja metalliteollisuuden, ja aloilla työskentelee yli 60 000 ylempää toimihenkilöä, esimiestä ja asiantuntijaa.

Loimun jäsenet työskentelevät teknologiateollisuudessa erityisesti bioteknologian alalla; loimulaisia on teknologiateollisuudessa reilu 350 ja suurimmat loimulaisten työnantajayritykset ovat Thermo Fisher Scientific, PerkinElmer/Wallac. Laajemmin teknologiateollisuudessa jäsenten työnantajia alalla ovat Vaisala, Outotec, Outokumpu Stainless, Valmet ja kaivosteollisuuteen liittyviä yhtiöitä kuten Dragon Mining.

Työsuhteen ehdot määräytyvät teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaan. TES on yleissitova, eli se tarkoittaa sitä, että myös työnantajaliittoihin järjestäytymättömien yritysten pitää noudattaa sopimuksen ehtoja.

Mietityttääkö työsopimus tai työehtosopimuksen määräykset?

Mitä työsuhteen ehtoja määrittyy työehtosopimuksen kautta? Mistä taas voi neuvotella tai sopia itse?
Loimun yksityisen sektorin neuvottelupäällikkö Anna Kytömaa kertoo työsuhteen ehdoista ja niitä määrittävistä sopimuksista.

Osaatko neuvotella palkastasi?

Paljonko voin pyytää palkkaa? Millä palkankorotustarvetta voi perustella? Miten usein neuvotteluja voi käydä? Palkasta neuvotteleminen kannattaa, ei vain työtehtävien vaihtuessa vaativammaksi, vaan säännöllisesti muutenkin.

Palkkaus vaihtelee riippuen siitä, millaisissa tehtävissä ja organisaatiossa työskentelee. Työnantajilla voi olla omia palkkausjärjestelmiä, joihin työntekijät sijoitetaan. Se ei kuitenkaan takaa palkan tasaista kehittymistä. Omasta palkkakehityksestä on hyvä huolehtia itsenäisesti, on työnantajalla sitten käytössä palkkausjärjestelmä tai ei.

Loimu urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen kouluttaa, miten käydä palkkaneuvotteluita. Tilaisuudessa myös tutustutaan loimulaisten palkkauksen tasoon teknologiateollisuudessa.

Loimun tapahtumien ja koulutusten tietosuojaseloste:
https://www.loimu.fi/tapahtumien-ja-koulutusten-tietosuojaseloste/

Kohderyhmä

Loimun jäsenet

Ilmoittaudu

Sinua saattaa kiinnostaa myös