Väitöskirjaa tekevien pienryhmävalmennus

31.10. klo 15:00 – 16.12. klo 17:00 koko Suomi
Ilmoittaudu

Viimeistään 24.10.

Kuvaus

Väitöskirjan tekemiseen ja tohtoroitumiseen liittyy paljon pohdintoja tutkimustyön arjesta, ja tulevaisuuden tarjoamista mahdollisuuksista. Tervetuloa mukaan väitöskirjavaiheessa olevien neljän kerran pienryhmävalmennukseen!

Miksi mukaan pienryhmävalmennukseen?

Väitöskirjan tekeminen voi olla kuormittavaa, ja tutkimustyöhön liittyvät haasteet isoja. Miten kasvaa tutkijaksi, saada rahoitus riittämään tai julkaisut kirjoitettua? Tutkijakoulutus kasvattaa akateemisellle uralle, mutta tohtoroitumisen jälkeen tehdään yleensä vielä valinta akateemisen tai muun urapolun välillä, mikä voi tuntua vaikealta päätökseltä. Loimulaiset ovat työmarkkinoilla poikkeuksellisen korkeakoulutettuja – lähes joka neljännellä on tohtoritutkinto. Vaikka korkeakoulutusta arvostetaan Suomessa, ei tohtoritutkinnon vaatimus kuitenkaan välttämättä tule loimulaisilla aloilla työnantajien puolelta.

Tohtoroituvat pohtivat usein valmistuessaan osaamistaan, sen hyödyntämistä työmarkkinoilla ja mahdollisia työpaikkoja. Pienryhmäpohdintojen kautta on mahdollista saada tukea arkiseen aherrukseen, selkeyttä omiin suunnitelmiin ja valmistautua väitöksen jälkeiseen työelämään.

Valmennuksen sisältö ja tavoite

Ryhmän tavoitteena on tarjota vertaistukea samassa vaiheessa oleville, jakaa vinkkejä toimivista tavoista, sekä auttaa osallistujia pohtimaan voimavarojaan ja omaa tulevaisuuttaan väitöksen jälkeen.

Tapaamisten teemat tarkentuvat pienryhmän ensimmäisessä tapaamisessa ryhmän tarpeiden mukaisiksi; esimerkiksi tutkija-arjen tilanteisiin, kokemuksien jakoon,  uramahdollisuuksien tarkasteluun, osaamisen sanoittamiseen tohtorina sekä jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyen. Ryhmään osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotietoja osallistujilta. 

Aikataulu

Vertaisryhmä on käynnissä noin 1,5 kk ajan, ja ryhmä tapaa toisiaan joka toinen viikko. Ryhmään ilmoittautuneet sitoutuvat toimintaan koko ryhmän ajaksi.

Tapaamisajat:
ma 31.10. klo 15-17 Aloitus, vertaisryhmätapaaminen 1
ma 14.11. klo 15-17 Vertaisryhmätapaaminen 2
ma 28.11. klo 15-17 Vertaisryhmätapaaminen 3
ma 12.12. klo 15-17 Päätös, vertaisryhmätapaaminen 4

Toteutus

Vertaisryhmä toteutetaan kokonaan verkossa, eli voit osallistua mistä tahansa ryhmän toimintaan. Ryhmän vetämisestä vastaavat Loimun uravalmentajat, ja ryhmän toimintaan osallistuvat kaikki. Ryhmä tapaa virtuaalisesti Zoomissa joka toinen viikko maanantai-iltapäivisin klo 15-17. Tapaamisten välillä tehdään omatoimisesti tehtäviä, ja ryhmän jäsenet pääsevät vaikuttamaan myös ohjelman sisältöön. Valmennukseen osallistuminen edellyttää luottamuksellisuuteen sitoutumista, sekä pienryhmätapaamisiin osallistumista ja yhteisesti sovittujen välitehtävien tekemistä.

Pienryhmävalmennuksesta vastaa urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen.

Loimun tapahtumien ja koulutusten tietosuojaseloste:
https://www.loimu.fi/tapahtumien-ja-koulutusten-tietosuojaseloste/

Kohderyhmä

Loimun jäsenet

Ilmoittaudu

Sinua saattaa kiinnostaa myös

  • Virtuaalivalmistujaiset

    14.6. klo 17:00 – 19:00
    verkossa Tapahtuma
    Ilmoittautuminen: Viimeistään 12.6.