Väitöskirjaa tekevien pienryhmävalmennus

1.11. klo 15:00 – 13.12. klo 17:00 koko Suomi
Ilmoittaudu

Viimeistään 25.10.

Kuvaus

Väitöskirjan tekemiseen ja tohtoroitumiseen liittyy oman tutkimustyön ohella myös pohdintaa tulevaisuudesta ja tohtoritutkinnon tarjoamista mahdollisuuksista. Tervetuloa mukaan väitöskirjavaiheessa olevien neljän kerran pienryhmävalmennukseen!

Miksi mukaan pienryhmävalmennukseen?

Tohtoroitumisen jälkeen tehdään yleensä valinta akateemisen tai muun urapolun välillä, mikä voi tuntua vaikealta päätökseltä. Loimulaiset ovat työmarkkinoilla poikkeuksellisen korkeakoulutettuja – lähes joka neljännellä on tohtoritutkinto. Vaikka korkeakoulutusta arvostetaan Suomessa, ei tohtoritutkinnon vaatimus kuitenkaan välttämättä tule loimulaisilla aloilla työnantajien puolelta. Tohtoroituvat pohtivat usein valmistuessaan osaamistaan, sen hyödyntämistä työmarkkinoilla ja mahdollisia työpaikkoja. Pienryhmäpohdintojen kautta on mahdollista saada selkeyttä omiin suunnitelmiin ja valmistautua väitöksen jälkeiseen työelämään.

Valmennuksen sisältö ja tavoite

Ryhmän tavoitteena on tarjota vertaistukea samassa vaiheessa oleville ja auttaa osallistujia pohtimaan omaa tulevaisuuttaan väitöksen jälkeen.

Tapaamisten teemat tarkentuvat pienryhmän ensimmäisessä tapaamisessa ryhmän tarpeiden mukaisiksi; esimerkiksi uramahdollisuuksien tarkasteluun, osaamisen sanoittamiseen tohtorina sekä jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyen. Ryhmään osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotietoja osallistujilta. Valmennusryhmä on pilotti, ja siitä kerätään havaintoja tohtoroituvien tarpeista urasuunnitteluun ja vertaistukeen liittyville palveluille.

Aikataulu

Vertaisryhmä on käynnissä noin 1,5 kk ajan, ja ryhmä tapaa toisiaan joka toinen viikko. Verkkotyöskentelyalusta on auki 1.11.-17.12.2021.
Tapaamisajat:
ti 2.11. klo 14.30-16.30 Aloitus, vertaisryhmätapaaminen 1
ma 15.11. klo 15-17 Vertaisryhmätapaaminen 2
ma 29.11. klo 15-17 Vertaisryhmätapaaminen 3
ma 13.11. klo 15-27 Päätös, vertaisryhmätapaaminen 4

Toteutus

Vertaisryhmä toteutetaan kokonaan verkossa, eli voit osallistua mistä tahansa ryhmän toimintaan. Ryhmän vetämisestä vastaavat Loimun uravalmentajat, ja ryhmän toimintaan osallistuvat kaikki. Ryhmä tapaa virtuaalisesti Zoomissa joka toinen viikko maanantai-iltapäivisin klo 15-17. Tapaamisten välillä tehdään omatoimisesti tehtäviä, ja ryhmän jäsenet pääsevät vaikuttamaan myös ohjelman sisältöön. Valmennukseen osallistuminen edellyttää luottamuksellisuuteen sitoutumista, sekä pienryhmätapaamisiin osallistumista ja yhteisesti sovittujen välitehtävien tekemistä.

Pienryhmävalmennuksesta vastaa urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen.

Loimun tapahtumien ja koulutusten tietosuojaseloste:
https://www.loimu.fi/tapahtumien-ja-koulutusten-tietosuojaseloste/

Kohderyhmä

Loimun jäsenet

Ilmoittaudu

Sinua saattaa kiinnostaa myös