Työsuhde

Kootut linkit tietoon koronatilanteen vaikutuksista

Työterveyslaitoksen ohjeet työpaikoille koronaviruspandemian ehkäisyyn

Kattava tietopaketti tilanteen kehittymisestä ja terveyteen liittyvistä toimintaohjeista löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n verkkosivuilta

Valtakunnallinen puhelinneuvonta liittyen koronavirukseen, yhteystiedot

Akava on koonnut verkkosivuilleen keskeisiä ohjeita työyhteisöille Mitä työntekijän tulisi tietää koronaviruksen vaikutuksesta työntekoon?

Työsuhdetta ja toimeentuloa koskevia kysymyksiä ja vastauksia

Koronavirustilanteen vuoksi lainsäädäntöön tehdyt määräaikaiset lakimuutokset, jotka vaikuttavat työttömyysturvaan.

Katso Loimun webinaari Koronapandemian vaikutukset työsuhteisiin 26.3. Pääset katsomaan webinaarin kirjautumalla verkkosivujen jäsenintraan jäsennumerollasi.

Työttömyysturvaa tarvitsevien henkilöiden taloudellista asemaa vahvistetaan, lue STM:n tiedote tästä.

Yksityisellä sektorilla koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen työsuhteisiin vaikuttavia kysymyksiä ja vastauksia on koottu Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n verkkosivuille.

Julkisella sektorilla työskentelevien työsuhteisiin vaikuttavia kysymyksiä ja vastauksia on koottu Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn verkkosivuille.

Koronavirusepidemia vaikuttaa myös apurahansaajien työskentelyyn. Seuraa oman apurahanmyöntäjäsi sekä MELAn tiedotusta asiasta.
Suomen Kulttuurirahasto ; Koneen säätiö

Akava ja muut työmarkkinajärjestöt ovat jättäneet 18.3. maan hallitukselle esityksen yritystoiminnan, työllisyyden ja toimeentulon turvaamiseksi koronaviruksen aiheuttamassa talouden kriisissä. Lue hallitukselle tehty esitys toimenpiteistä ja työlainsäädännön muutoksista tästä

Työnantajapuolta edustava Elinkeinoelämän keskusliitto EK ylläpitää omaa koronasivustoa.

Työsuhdekysymyksissä voit kääntyä liiton puoleen

Työpaikoilla on nyt syytä seurata hyvin tarkasti viranomaisten antamia ohjeita.

Työntekijän tulee ilmoittaa työnantajalle mahdollisesta karanteenista tai muusta poissaolosta sekä myös muista työn tekemiseen liittyvistä muutoksista välittömästi.

Muut kevään aikana esille nousevat asiat voivat liittyä esimerkiksi vuosilomien kertymiseen koronavirukseen liittyvän poissaolon ajalta tai esimerkiksi tilanteeseen, jossa työnteko työpaikalla on kokonaan estynyt koronaviruksesta johtuvasta syystä. Näiden osalta voi tarvittaessa olla yhteydessä liiton edunvalvontaan,

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu