Työsuhde

Neuvottelut käynnissä kuntasektorilla

Työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut ovat käynnistyneet myös kuntasektorilla. Kuntasektorin sopimukset ovat voimassa maaliskuun loppuun asti. Uusista sopimuksista on neuvoteltu tammikuun puolivälin jälkeen ja neuvottelutavoitteet on annettu puolin ja toisin.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. Loimulaisia on kuntasektorin edunvalvonnan piirissä reilut 900.

Kuntasektorilla neuvotellaan hyvin samanlaisista asioista kuin yksityisellä eli millä ehdoilla työtä tehdään. JUKO haluaa irti kiky-tunneista tai kunnon korvauksen työajan pidennyksestä. Tämän lisäksi neuvottelutavoitteita ovat palkankorotukset ja palkkaohjelma tai palkkausjärjestelmän kehittäminen sekä työhön liittyvän matka-ajan korvaaminen.

Prosentuaalisia palkankorotusvaatimuksia ei vielä ole, mutta tavoitteena on korjata koulutettujen ja osaavien työntekijöiden ansiotasoa verrattuna yksityiseen sektoriin.

JUKO näkee, että työhön liittyvä matka-aika tulee korvata työntekijälle. Tällä hetkellä matkustetaan usein omalla ajalla.

Lisäksi tavoitellaan uudistuksia perhevapaisiin, mm. palkallisen isyysvapaan pidentämistä.

Työhyvinvointi on myös mukana neuvotteluissa. Esillä on mm. työntekijälähtöisten joustojen lisäämistä, esimerkiksi etätöiden helpottamista.

Seuraa neuvotteluiden etenemistä
- www.juko.fi
- Seuraa somessa: JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

 

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu