Työsuhde

Pohjoismainen vierasjäsenyys

Loimu on solminut pohjoismaisten sisarjärjestöjensä kanssa vierasjäsensopimuksen. Se mahdollistaa ulkomailla oleskelusta huolimatta jäsenyyden omassa lähtömaan liitossa, ja samalla palveluiden saannin kohdemaasta. Eli kun suomalainen lähtee esim. Ruotsiin työskentelemään maksimissaan 3 vuoden ajaksi, ei Loimun jäsenyyttä ole syytä katkaista. Sen avulla saa neuvonnan ja edunvalvonnan Naturvetarna-liiton kautta.

Ilmoita muuttosuunnitelmistasi sekä Loimuun että kohdemaan liittoon, jolloin vierasjäsenyytesi voidaan aktivoida. Jo ennen muuttoa voit saada apua työnhakuun ja palkkatason neuvontaan kohdemaan liitosta.

Voit ilmoittaa muuttosuunnitelmistasi Loimussa osoitteeseen jasenasiat (at) loimu.fi ja autamme sinua vierasjäsenyyden suhteen.

Työttömyysturva ei kuulu sopimuksen piiriin. Kassan jäsenyys on siirrettävä kohdemaahan viimeistään 1 kk kuluessa muutosta. Paluumuuttajien on Pohjoismaissa siirrettävä kassan jäsenyys 8 viikon kuluessa. Molempien maiden kassoja on informoitava muutosta, ja kun uuteen kassaan liittyminen on varmistunut, voi erota lähtömaan kassasta. Ruotsissa työttömyysturvan hoitaa A-kassan. Norjassa ei kassoja ole, vaan työttömyysturva hoidetaan lakisääteisesti samoin kuin muu sosiaalivakuutus. Tanskassa työttömyysturvan hoitaa Magistrenes Arbejdsløshedskasse.

Ennen muuttoa kertyneen työssäoloehdon saa siirrettyä kohdemaahan. Lisätietoja saat työttömyyskassastamme Erkosta: www.erko.fi

Kassan jäsenmaksu maksetaan kohdemaahan.

Lisätietoa sisarliittojen tarjoamista palveluista löydät näiden liittojen verkkosivuilta.
Ruotsi: www.naturvetarna.se
Norja: www.naturviterne.no
Tanska: www.dm.dk ja www.ja.dk
Islanti: www.fin.is

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2021 Loimu