Työsuhde

Valtiosektorin edunvalvonta

Valtiolla työskentelevien jäsenten edunvalvonta hoidetaan suurelta osin Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n kautta. Työnantajaa edustaa valtiovarainministeriön alainen Valtion työmarkkinalaitos, joka on osa valtiovarainministeriötä.

Valtakunnallisena pääsopijajärjestönä JUKO ry neuvottelee julkisen sektorin akavalaisten virka- ja työehtosopimukset, joissa sovitaan palkoista ja muista palvelussuhteen ehdoista. Valtiolla työskentelee noin 35 000  akavalaisiin liittoihin kuuluvaa esimiestä ja asiantuntijaa. 

JUKOssa toimii valtion neuvottelukunta, joka päättää valtion keskustason virka- työehtosopimuksista ja edunvalvonnasta.  Neuvottelukunta ohjaa ja tukee luottamusmiestoimintaa kummiasiamiesten välityksellä.

JUKOn toimintaan kuuluu oleellisesti myös paikallisen tason edunvalvonta. Järjestöllä on luottamusmiehiä yli 2 000. Luottamusmiehet neuvottelevat työnantajien kanssa työpaikoilla ja avustavat jäseniä työsuhdeasioissa.

Loimu ja useat muut liitot julkaisevat valtiosektorin jäsenilleen sähköistä Keppi ja Porkkana -tiedotetta neljä kertaa vuodessa. Tiedotteen saaminen edellyttää, että sähköpostiosoite ja työnantajatiedot ovat oikein liiton jäsenrekisterissä.

Valtiolla työskentelee noin 2 400 Loimun jäsentä.

Loimussa valtiosektorin edunvalvontaa hoitaa edunvalvontapäällikkö Arja Varis, arja.varis (at) loimu.fi, puh. 09 62268 540.


 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu