Työsuhde

Etätyö

Sivuja päivitetty 23.3.2020 klo 14.05. Täydennämme ja päivitämme sisältöä tarpeen mukaan. Seuraa viestintää!

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on jatkuvassa muutoksessa. Noudatathan viranomaisohjeita ja lakia. Jos tilanne työpaikalla kiristyy, ota yhteyttä edunvalvontaamme.

Sivulla olevat kysymykset ja vastaukset:

Voinko tehdä automaattisesti etätyötä viruksen aiheuttaman riskin takia

Yksityisellä sektorilla: Etätyön tekemisessä tulee noudattaa työnantajan ohjeita. Pelkästään omalla päätökselläsi et voi jäädä tekemään työtä etänä. YTN suosittelee etätyön käyttöä kaikissa niissä tilanteissa, missä se suinkin on mahdollista.

Voiko työnantaja määrätä minua kantamaan työvälineitä mukanani vapaa-ajalla?

Yksityisellä sektorilla: Lähtökohtaisesti ei voi, mutta jos työnantaja näin suosittelee, niin kannattaa tarkkaan miettiä, onko siitä tässä tilanteessa todellista haittaa. Jos viruksen aiheuttaman tilanteen takia et voi palata työpaikallesi, voi olla sinun etusi, että sinulla on työvälineet saatavilla siellä, missä olet.

Voiko työnantaja määrätä etätöihin?

Koronavirus ei laajenna työnantajan direktio-oikeutta. Jos etätyöstä ei ole työsopimuksessa sovittu, niin työnantaja ei voi määrätä etätöihin.

Julkisella sektorilla: Julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin virkamiehet, viranhaltijat ja työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu