Urapalvelut

Tukea työnhakuun

Loimun työttömille jäsenille on tarjolla avointen työpaikkojen listauksia, koulutuksia, vertaisryhmiä ja uravalmennusta. Älä jää työttömyyden kohdatessa yksin, vaan hae tukea urapalveluidemme kautta. Moni työnhakuun liittyvä asia on muuttunut viime vuosien aikana, ja työnhaussa kannattaa käyttää eri menetelmiä työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi. Eri paikkakunnilla toimivat vertaisryhmät auttavat myös eteenpäin, siellä kohtaat samassa elämäntilanteessa olevia muita akavalaisia.

Avoimet työpaikat

Loimulaisille Duunitorin palvelun kautta räätälöityinä haetut työpaikat löytyvät osoitteessa http://tyopaikat.loimu.fi/.

Listalla löytyvät työpaikat eri koulutustaustoilla oleville sekä erikseen tutkijoille, opiskelijoille ja opettajille. Voit seurata syötteitä myös somen puolella: ne löytyvät yhteislistana Facebookista, LinkedIn:stä ja Twitteristä tunnistella Loimun avoimet työpaikat. Syöte toimii automaattisesti, ja voi hakuehtojen räätälöinnistä huolimatta tuottaa satunnaisesti harhaosumia.

Monsterin työpaikkapalvelussa loimulaisten mahdollisia työpaikkoja on listattu sivulle http://sivut.monster.fi/partners/loimu/

Muista tehdä oma hakuvahti myös Oikotien työpaikkailmoituksiin!

Koulutukset

Loimun koulutukset löytyvät verkkosivujen etusivun tapahtumakalenterista. Työnhakuun on tarjolla vuosittain sekä lähi- että verkkokoulutuksia. Katso myös havainnolliset videot ja työnhaun webinaarien tallenteet uraportaalista www.urapalvelut.fi/loimu sekä tallenteet myös Loimun koulutusmateriaaleista jäsenintrasta.

Aktiivimalliin kuuluvat verkkovalmennukset

Aktiivimalli puretaan vuoden 2020 alusta lähtien. Kela ei 1.1.2020 lähtien seuraa työttömyysetuuden saajan aktiivisuutta, eikä työttömyysetuutta vähennetä. Etuus palautuu automaattisesti normaalille tasolle 1.1.2020.

Aktiivimalli vaikuttaa niihin työttömyysetuuksiin, jotka ovat kertyneet vuoden 2019 puolella, vaikka niiden maksupäivä on vuonna 2020. Aktiivimalli voi vaikuttaa työttömyysetuuteesi, jos haet työttömyysetuutta takautuvasti vuodelta 2019 ja jos aktiivisuusehto ei ole täyttynyt.
Lisätiedot: https://www.kela.fi/usein-kysyttya-aktiivimallista

Loimu tarjoaa verkkovalmennuksia, jotka täyttävät 5 päivän aktiivisuusehdon. Voit suorittaa yhden valmennuksen kukin 65 päivän seurantajakson aikana. Kokonaisuuteen kuuluu kolme verkkovalmennusta.
1. Tunnista ja sanoita osaamisesi
2. Viisi näkökulmaa piilotyönhakuun
3. Myy osaamisesi työnantajille
Loimu antaa osallistumisesta todistuksen, jonka tulee toimittaa työttömyysetuuden maksajalle. Lisätietoa aktiivimalliin kuuluvista palveluista.

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät kokoontuvat Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Oulun seudulla. Lisätietoa toiminnasta löydät kunkin hankkeen verkkosivuilta. Loimun jäsenet voivat osallistua kaikkiin näihin hankkeisiin niiden asettamien reunaehtojen puitteissa. Tutustu tarkemmin vertaisryhmätoiminnan aktiivimallikelpoisuuteen projektien omilta verkkosivuilta.

Uravalmennus

Työttömyys voi johtaa myös kriisiin oman uran ja valintojen suhteen. Näihin tilanteisiin apuna Loimun jäsenille on UP Partners valmennusyhtiön kautta hankittu uravalmennus. Lisätietoa uravalmennuksesta löydät täältä.

Työttömälle koottuja vinkkejä löydät lisää täältä.

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu