Urapalvelut

Hyvä työhakemus ja CV

Työhakemuksen tarkoitus on saada sinut työhaastatteluun. Tyypillisin virhe, mitä tehdään, on kirjoittaa potentiaaliselle työnantajalle omasta näkökulmasta katsoen, eikä puhutella ollenkaan työnantajaa. Mieti aina, miten vastaat kokemuksellasi ja osaamisellasi avoinna olevaan ilmoitukseen.

Hyvän työhakemuksen rakenne

1. Aloita motivaatiosta: miksi haet juuri avoinna olevaa paikkaa ja miksi organisaatio kiinnostaa sinua. Mitä voisit tarjota heille asiantuntijana? Motivaation näkyväksi tekeminen on erittäin tärkeää haastatteluun pääsemisen varmistamisessa.

2. Kerro haettavan työpaikan kannalta oleellisesta osaamisesta tai kokemuksesta, mitä sinulla on. Vaikka olisit käyttänyt viime vuodet väitöskirjan tekoon, älä painota tutkimustyötä ja sen aihetta liikaa hakiessasi jotain muuta kuin tutkimustehtävää. Myös aikaisemmasta työhistoriasta ja muista kuin oman alan töistä voi löytyä sellaista osaamista, mistä kannattaa kertoa.

3. Kerro työskentelytyylistäsi ja vahvuuksistasi. Vertaa, millaisia ominaisuuksia ilmoituksessa haetaan. Varo kliseitä, kuten "Olen itsenäinen, mutta pidän myös tiimissä työskentelystä". Kerro vahvuuksista lyhyen esimerkin kautta, se vakuuttaa varmemmin kuin ominaisuuksien luettelointi.

4. Päätä hakemus motivaatiota vahvistavalla tavalla. Tässä kohtaa voit vastata myös palkkatoiveeseen, mahdolliseen toiselle paikkakunnalle muuttoon tai työsuhteen aloittamisajankohtaan liittyvään toiveeseen. Päätä hakemus aina ystävällisesti ja innostuneesti.

Hyvän CV:n rakenne

Pidemmällä työhistorialla CV:stä tulee usein kaksisivuinen. CV voi olla myös yksisivuinen, varsinkin jos se on visuaalisilla elementeillä toteutettu tai opiskelijan/uran alkuvaiheessa olevan CV. Yksisivuisuus yleensä karsii sisältöä jonkin verran, huolehdi silloin, että muut tiedot löytyvät tarvittaessa esimerkiksi LinkedIn:stä.

CV:stä löytyvät yhteystiedot, lyhyt kuvaus alussa sinusta työnhakijana, työhistoria, koulutus, taidot (IT, kielet, menetelmät) sekä suosittelijat. Katso, että nostat esiin haettavan tehtävän kannalta oleellisen osaamisen, esimerkiksi työtehtävien kuvailuissa tai vaikka taitoihin liittyvässä osiossa. Hanki itsellesi myös muutama suosittelija; parhaita ovat haettavan paikan kannalta kiinnostavat, esimerkiksi kyseisellä alalla työskentelevät henkilöt.

Visuaaliset CV:t ovat yhä yleisempiä, voit poimia vinkkejä elementeistä täältä: https://www.loimu.fi/lehti/artikkelit/2019/7/Mika_on_visuaalinen_CV

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2021 Loimu