Urapalvelut

Piilotyönhaku - mitä se on?

Piilotyönhaussa on erilaisia tapoja, joista jokainen voi löytää omansa. Muista, että työnhaussa kannattaa kokeilla eri strategioita, ja vaihtaa toimintatapaa, mikäli sitkeä työ ei tuota tulosta. Piilotyöpaikkojen etsiminen vaatii myös sitä, että kerrot verkostollesi sekä työnhaustasi että osaamisestasi.

1. Piilotyöpaikka tulee tarjolle

Piilotyöhaun helpoin ja usein tunnistamaton tapa on töiden tuleminen hakijan syliin eli se kun töitä tarjotaan. Voi olla että työt jatkuvat aikaisemman työsuhteen jälkeen samalla työnantajalla, voi olla että työpaikkaa hakevaa kysytään suoraan uudelle työnantajalle.

2. Työntekijää etsitään piilotyöpaikkaan

Työpaikalla tarvittaavasta osaajatarpeesta puhutaan myös kahvipöydissä, bussissa tai vaikka taloyhtiön pihalla. Kun etsinnässä on työpaikalla tarvittava osaaminen, on kyse silloin piilotyöpaikasta. Paikkaa ei välttämättä ole muotoiltu vielä mihinkään avoimen työpaikan muotoon. Voit kuulla työpaikasta itse, jolloin vaatii sen, että uskallat tarjota osaamistasi heidän tarpeeseensa. Mikäli paikasta kuulee joku verkostossasi, on kriittistä, että he tunnistavat työmahdollisuuden sinulle sopivana ja tarpeellisena. Silloin osaamisesi kulmakivet tulisi olla ymmärrettävät.

3. Omat verkostot aktiivisesti hyödyntäen

Astetta aktiivisempi tapa on, että kerrot tiedon työnhaustasi aktiivisesti muille. Sen voi tehdä some-kanavissa, sähköpostilla, puhelinkeskustelussa tai kasvotusten. Some-kanavista erityisesti ammatillinen LinkedIn tarjoaa monia mahdollisuuksia profiilin otsikoinnin muuttamisesta erilaisiin julkaisuihin. Voit myös pitää vaikka työnhakuun tai ammattilliseen kiinnostuksen kohteeseesi liittyvää blogia. Verkostossasi olevat ihmiset suhtautuvat sinuun todennäköisesti hyvin positiivisesti ja haluavat auttaa. Anna heille mahdollisuus olla työnhakusi tukena!

4. Rekrytointikonsulttien verkostot

Rekrytointikonsulteilla on laajat yhteydet eri työnantajiin ja avoinna oleviin tehtäviin. He tuntevat oikeat ihmiset ja haluavat kasvattaa omaa osaajapankkiaan hyvillä hakijoilla. Heihin kannattaa siis olla yhteydessä työnhaun yhteydessä. Rekrytointikonsultteja löytyy suorahaku- ja rekrytointiyrityksistä.

5. Lähestyttävät työnantajat listaksi

Kun tiedät alueellasi olevat toimijat, mielenkiintoiset projektit ja potentiaaliset rekrytoijat, on paljon helpompi valita niistä ensimmäisenä lähestyttävät. Kartoita, keitä tunnet eri tahoilta ja hanki heidän kauttaan lisätietoa kyseisen työnantajan tilanteesta. Työnantajista saat tietoa seuraamalla mediaa, etsimällä yrityslistauksia yritysten kattojärjestöjen kautta tai ottamalla yhteyttä Loimun urapalveluihin. Meillä voimme auttaa yritystietopalvelumme avulla etsimään juuri omalta alueeltasi tiettyjen toimialojen yrityksiä.

6. Tapahtumista ja uusista verkostoista lisätietoa

Aktiivisuus työnhaussa vaatii myös ajankohtaisten uutisten ja tapahtumien seuraamista. Niitä seuraamalla ja aktiivisesti osallistumalla voit myös kirjoittaa omin sanoin kokemuksistasi esimerkiksi LinkedIn:iin tai blogiin. Näin vahvistat ammatillista profiiliasi ja osoitat aitoa kiinnostusta teemoja kohtaan. Somen verkostoissa kannattaa vähintään kommentoida ryhmissä mielenkiintoisia keskusteluja ja jakaa uutisia, jotka löydät. Muista liittyä ainakin Loimun verkostoon LinkedIn:ssä!

7. Yrityksien lähestyminen avoimella hakemuksella

Saatuasi riittävästi kasaan tietoa ja valmisteltuasi räätälöidyt hakupaperit, olet valmis kontaktoimaan yrityksiä. Muista hyödyntää Loimun kommentointipalvelua hakemuksen muokkausvaiheessa! Kontaktointiin kuuluu myös kylmäsoiton valmistelu, jolla saat hankittua lisää tietoa yrityksestä ja saat kontaktin rekrytointeja pohtiviin henkilöihin. Kannattaa soittaa pienissä yrityksissä toimitusjohtajalle, isommissa toiminnoista vastaavalle esimerkiksi R&D johtajalle. Heidät saa yleensä kiinni vaihteen kautta soittamalla, parhaimpia aikoja ovat yleensä aamut. Vinkkejä kylmäsoittoihin saat mm. webinaaritallenteesta.

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2021 Loimu