Urapalvelut

Työttömälle

Loimun jäsen – myös opiskelija - voi liittyä kauttamme myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon. Tämän työttömyysvakuutuksen voi ottaa ollessaan palkkatyösuhteessa ja alkaen siitä päivästä, jolloin jäsen meille ilmoittaa haluavansa kassaan liittyä, vakuutusta ei siis voi ottaa takautuvasti.

Jos olet maksanut työttömyyskassamaksun ja täytät työssäoloehdon, voit saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Työssäoloehto tarkoittaa, että olet kassan jäsenenä ollessa työskennellyt vähintään 18 tuntia kalenteriviikossa yhteensä vähintään 26 kalenteriviikon ajan tarkastelujakson 28 kuukauden sisällä. Työssäoloehto voi täyttyä yhdessä tai useammassa työssä. Työssäoloehdon täyttymistä tarkastellaan työttömyyden alusta taaksepäin. Loimun jäsenet ovat vakuutettuina Erityiskoulutettujen työttömyyskassa ERKOssa. 

Ensimmäinen askel on ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon

TE-toimistoon tulee ilmoittautua viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Kirjaudu Oma asiointi -palveluun pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla aloittaaksesi työnhaun osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Kirjaudu Oma asiointi -palveluun pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi on oltava voimassa, jotta voit saada työttömyysetuutta. Myös omavastuuaika alkaa vasta, kun olet aloittanut työnhakusi. Omavastuuaikana ei makseta työttömyysetuutta.

Lähetä hakemus työttömyyskassalle tai Kelaan

TE-toimisto antaa työvoimapoliittisen lausunnon työttömyyskassalle tai Kelalle oikeudestasi työttömyysetuuteen. Hae työttömyysetuutta Erkosta tai Kelalta, joka ratkaisee muut etuuden saamisen edellytykset. Ensimmäisen hakemuksen voi lähettää kahden viikon työttömyyden jälkeen, jatkohakemukset neljän kalenteriviikon tai kuukauden jaksoissa. Työttömyysetuutta on haettava kolmen kuukauden kuluessa työttömyyden alettua!

Seuraa avoimia työpaikkoja ja vahvista mahdollisuuksiasi työnhaussa Loimun urapalveluiden avulla

LOIMUN URAPALVELUT

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2021 Loimu