Uutiset
 

Loimu aloittaa toimintansa 1.1.2017

27.12.2016

Akavalaiset liitot Luonnontieteiden Akateemisten Liitto LAL, Ympäristöasiantuntijoiden keskusliitto YKL ja Metsänhoitaja­liitto yhdistyivät vuoden 2017 alusta.

Loimuun kuuluu noin 15 000 jäsentä, joista opiskelijajäseniä on noin viidesosa. Varsinaisista jäsenistä vajaa puolet työskentelee yksityisellä sektorilla, reilu viidesosa valtiolla, viidesosa yliopistolla ja noin kymmenesosa kuntasektorilla. Yhdistymisellä tavoitellaan mm. tehokkaampaa edunvalvontaa ja parempia jäsenpalveluja. Yhdistymisen valmistelut aloitettiin jo keväällä 2015. Pitkään jatkunut yhteistyö liittojen kesken tarjosi vakaan pohjan uuden liiton rakentamiselle.

Vanhojen liittojen koko henkilökunta on siirtynyt Loimun palvelukseen uusiin toimitiloihin Aikataloon, Mikonkatu 8 A 8. kerros.

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Loimu on monialainen liitto: koulutukseltaan jäsenet ovat biologeja, biotieteilijöitä, kemistejä, geologeja, limnologeja, metsänhoitajia, ympäristötieteilijöitä, meteorologeja, maantieteilijöitä, tilastotieteilijöitä, fyysikoita, matemaatikoita – ja monia muita.

Loimun jäsenet työskentelevät ihmiskunnan hyvinvoinnin ja maapallomme tulevaisuuden kannalta avainaloilla – mm. ympäristön tutkimuksessa ja -suojelussa, lääke- ja muun kemianteollisuuden yrityksissä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä, metsäteollisuuden ja –talouden aloilla sekä biotalouteen liittyvissä tehtävissä.

Yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa Loimun jäsenkunta vastaa merkittävästä tutkimuksesta, jolla turvataan hyvän kehityksen mahdollisuudet tulevaisuudessa.

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu