Uutiset
 

Tapion henkilöstö marssi ulos työpaikalta vastalauseena työehtojen rajulle heikentämisyritykselle

30.01.2017

Metsätalouden kehittämis- ja asiantuntijaorganisaatio Tapion henkilöstö on marssinut ulos työpaikaltaan tänään 30.1. klo 12. Ulosmarssi on mielenilmaisu työnantajan suunnittelemia merkittäviä työehtojen heikennyksiä vastaan. Työnantaja on irtautunut Suomen metsäkeskusta koskevasta työehtosopimuksesta ja meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tuotu pöytään mm. merkittävä työajan pidennys ilman, että sitä korvataan palkassa.

- Tapion johto kaavailee päivittäisen työajan pidentämistä ja vuosilomien leikkauksia ilman kompensaatiota. Vuosittainen työaika pitenisi vähintään reilulla 1,5 ja enimmillään 4 viikolla riippuen siitä, kuinka pitkään henkilö on ollut töissä Tapiossa, kertoo neuvottelupäällikkö Jukka Sippola Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimusta.

Henkilöstö tyrmistynyt

Henkilöstö on ollut tyrmistynyt työnantajan TES-neuvotteluihin tuomasta esityksestä. Tähän asti henkilöstö on ollut erittäin sitoutunut yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen ja joustanut tarvittaessa työajoista ja omista oikeuksistaan. Vanha työehtosopimus päättyy tiistaina 31.1.

- Työnantajan antama esitys heikentää merkittävästi Tapiossa vallinnutta korkeaa työmotivaatiota, sitoutumista työhön ja hyvää työilmapiiriä. Miksi enää joustaisimme, kun se palkitaan näin? sanoo tapiolaisten luottamusmies Airi Matila. Matila kertoo, että henkilöstö on ollut projektien niin vaatiessa valmis tekemään tarvittaessa hyvinkin pitkiä päiviä saamatta siitä korvausta.

Entisestä Metsätalouden kehittämiskeskus Tapiosta muodostettiin kaksi vuotta sitten valtion kokonaan omistama ja valtiolle metsä- ja biotalouden asiantuntijapalveluja tarjoava osakeyhtiö Tapio Oy. Samalla perustettiin muita tahoja palveleva tytäryhtiö Tapio Silva Oy. Valtaosa Tapiossa työskentelevistä on Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ry:n jäseniä. Loimu ry aloitti toimintansa tämän vuoden alussa, kun Metsänhoitajaliitto, Luonnontieteen Akateemisten Liitto ja Ympäristöasiantuntijoiden keskusliitto yhdistyivät.

Lisätietoja:

Luottamusmies Airi Matila, Tapio, p. 040 779 2258, airi.matila@tapio.fi

Neuvottelupäällikkö Jukka Sippola, Loimu ry, p. (09) 62268 541, jukka.sippola@loimu.fi. 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu