Uutiset
 

Tarkista esitäytetty veroilmoitus jäsenmaksujen osalta

09.02.2017

Jäsenmaksut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Lähetämme verottajalle tiedot vuoden 2016 aikana suoritetuista jäsenmaksuista helmikuussa. Verohallinto siirtää tiedot esitäytettyihin veroilmoituksiin, jotka postitetaan maalis-, huhti- ja toukokuun aikana.

Verohallinnon ohjeiden mukaan jokaisen on itse tarkistettava esitäytetyn veroilmoituksen tiedot. Jos veroilmoituksessa ei näy jäsenmaksujen määrää tai se on virheellinen, on itse korjattava jäsenmaksujen määrä veroilmoitukseen. Tarvittaessa voit tiedustella jäsenmaksusuorituksia jasenasiat@loimu.fi tai 09 622 68 510.

Jos jäsen maksaa itse jäsenmaksunsa, niin vuoden 2016 verotuksessa ovat vähennyskelpoisia ne maksut, jotka on maksettu vuonna 2016. Jos jäsen on maksanut vuoden 2015 tai vieläkin aikaisempia jäsenmaksuja vasta vuoden 2016 puolella, niin ne vähennetään vasta vuoden 2016 verotuksessa. Verottaja hyväksyy vähennyksen maksupäivän perusteella.

Jos jäsenelle on palautettu jäsenmaksuja, palautusten summa vähennetään maksettujen jäsenmaksujen summasta. Verottajalle ilmoitetaan siis maksettujen ja palautettujen jäsenmaksujen erotus.

Jos työnantaja perii jäsenmaksun suoraan jäsenen palkasta, vuoden 2016 verotuksessa ovat vähennyskelpoisia ne jäsenmaksut, jotka on peritty vuonna 2016 päättyneiltä palkkakausilta. Jäsenmaksun yhteissumman pitäisi näkyä vuoden viimeisessä palkkalaskelmassa. Työnantajat toimittavat tiedot liittoon. Jos työnantaja ei ole toimittanut tietoja ennen helmikuun 20. päivää, niin tieto voi puuttua veroehdotuksesta, jolloin jäsenen tulee lisätä tieto itse. Liitto lähettää myös korjaustiedot verottajalle loppukesän aikana, jolloin tiedot päivittyvät.

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu