Uutiset
 

Loimulle toinen oma työehtosopimus

02.03.2017

Loimu ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry solmivat 31.1.2017 Tapio-konsernia eli Tapio Oy:tä ja Tapio Silva Oy:tä koskevan työehtosopimuksen (TES). Kyseessä on toinen Loimun oma työehtosopimus, muut loimulaisia koskevat työehtosopimukset ovat akavalaisten neuvottelujärjestöjen YTN:n ja JUKOn nimissä.

Tapion työehtosopimuksen muina allekirjoittajina ovat työntekijäpuolelta METO  ̶   Metsäalan Asiantuntijat ry sekä Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry. Valtaosa Tapion työntekijöistä kuitenkin kuuluu Loimuun.

Tapiossa sovellettiin aiemmin Suomen metsäkeskusta koskevaa työehtosopimusta. Metsäkeskuksen sopimus oli aiemmin Metsänhoitajaliiton nimissä ja siirtyi vuoden alussa Loimulle. Oman yrityskohtaisen TES:n saaminen Tapioon lähti työnantajan halusta, ja Tapio irtisanoi metsäkeskuksen työehtosopimuksen.

31. tammikuuta illalla klo 22 syntyneeseen vuoden mittaiseen sopimusratkaisuun ei sisälly palkankorotuksia nyt sovitulle sopimuskaudelle. Sovittuun työajan pidennykseen liittyi erillinen kompensaatiosopimus, joka käsitti sekä rahallista että lomakompensaatiota sekä siirtymäajan. Allekirjoituspöytäkirjassa sovittiin myös kilpailukykysopimuksen mukaisesta selviytymislausekkeesta.

Sopimuksen mukaisesti Tapiossa otetaan käyttöön työaikapankki syyskuun 2017 loppuun mennessä. Tähän liittyen työehtosopimusosapuolet valmistelevat työaikapankkia sekä liukuvaa työaikaa koskevia malleja ja ohjeistuksia maaliskuun loppuun mennessä. Lisätietoja antaa neuvottelupäällikkö Jukka Sippola, jukka.sippola (at) loimu.fi

Loimun hallitus hyväksyi uuden työehtosopimuksen kokouksessaan 14.2.2017. Lue lisää

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu