Uutiset
 

Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan!

10.05.2017 | Henri Annila

Kesätyökauden kynnyksellä on hyvä palauttaa mieleen työttömyyskassaan liittymisen ja kuulumisen hyödyt sekä pelisäännöt. Kertaa tämän uutisen avulla opiskelijan kannalta olennaiset tiedot työttömyyskassasta.

Työttömyyskassa-asioiden mieleen palauttaminen kesätyösesongin alla on todella tärkeää, koska työttömyyskassaan voi liittyä vain silloin, kun olet työsuhteessa. Jotta ehdit kerryttää työssäoloehdon täyteen opintojen aikana kesätöiden avulla, täytyy sinun liittyä kassaan viimeistään kolmannen opiskeluvuoden kesätöiden alussa. Loimun jäsenet ovat vakuutettuja Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkossa.

Työssäoloehdon kriteerit pähkinänkuoressa:

  • Voimassa oleva palkkatyösuhde liittymishetkellä
  • Opiskeluaikana yhteensä 26 täyttä kalenteriviikkoa töitä, minimityöajan ollessa vähintään 18 tuntia viikossa. Opetustyössä työssäoloehtoa kerryttää tavallisesti kahdeksan opetustuntia viikossa
  • Korkeakouluopinnot pidentävät tarkastelujaksoa korkeintaan seitsemällä vuodella, jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. Muutoin tarkastelujakso jonka aikana työviikot tulee kerryttää, on 28 kuukautta
  • Kokopäiväisessä työsuhteessa palkan pitää olla vähintään TES:n mukainen. Jos alalla ei ole työ­ehtosopimusta, palkan on oltava täysiaikaisesta työstä vähintään 1 187 € kuukaudessa (2017). Osa-aikaisten ja tuntityöläisten palkat suhteutetaan työaikaan

Työttömyyskassan jäsenyyden avulla turvaat toimeentulosi, jos jäät työttömäksi jossain vaiheessa opintojesi jälkeen. Loimun alojen opiskelijoiden vuoden 2015 kesätöiden keskiansio oli noin 2 000 € kuukaudessa. Näillä tuloilla ansiosidonnaisen päivärahan suuruus olisi noin 1 200 € kuukaudessa, joka on noin 500 € Kelan maksamia tukia suurempi.

Muista, että työttömyyskassa toimii kuten muutkin vakuutukset, et voi ottaa sitä takautuvasti. Liity siis työttömyyskassaan ajoissa! Huomaathan, että päätoimisen opiskelun ajalta ei voi saada ansiosidonnaista, mutta työssäoloehtoa voi alkaa kerryttämään jo opiskeluaikana.

Liittyminen työttömyyskassaan

Jos olet jo Loimun opiskelijajäsen, voit liittyä työttömyyskassaan ilmoittamalla kassaan liittymisestäsi sähköpostilla Loimun jäsensihteereille. Ilmoita viestissä työnantajasi nimi sekä työsuhteen alkamispäivämäärä. Voit liittyä työttömyyskassaan myös Loimun jäsenintrasta Lomakkeet-sivulta löytyvällä lomakkeella.

Jos et ole vielä Loimun opiskelijajäsen, voit liittyä samalla liittymislomakkeella sekä Loimun opiskelijajäseneksi että työttömyyskassaan. Varsinaisille jäsenille on oma liittymislomake.

Lisätietoa työttömyyskassaan liittymisestä ja siihen liittyvistä ehdoista saat Loimun toimistolta ja Loimun sivuilta.

 

Uutista on päivitetty 12.5.2017

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2021 Loimu