Uutiset
 

Yliopistojen työntekijät ovat kyllästyneet jatkuvaan aliarvostukseen

27.02.2018

Loimun toiminnanjohtaja Mikko Salo on pettynyt Sivistystyönantajien ratkaisuun hylätä valtakunnansovittelijan tänään jättämä sovintoesitys yliopistojen työehtosopimuskiistassa. Kaikki palkansaajajärjestöt olivat hyväksyneet sovintoesityksen.

Salo pitää työnantajan toimintaa vähättelevänä ja vastuuttomana työntekijöitä kohtaan. - Tarjottu sovintoesitys, kuten sovintoesitykset aina, oli kompromissi, mutta me sekä muut työntekijäjärjestöt olimme valmiit sen hyväksymään. Sivistystyönantajat ei halua kehittää yliopistojen työoloja yhteistyössä työntekijöiden kanssa, se on nyt tullut valitettavan selväksi, Mikko Salo toteaa.

Yliopistojen työtaistelu alkaa huomenna Helsingin yliopiston lakolla. Työtaistelua ja niihin liittyviä mielenilmauksia on valmisteltu jo hyvän aikaa eri yliopistoissa pitkin Suomea. - Jäsenten valmius lakkoon ja mielenilmauksiin on korkealla. Meidän viestimme on selvä: me olemme yliopisto! sanoo Loimun yliopistosektorin neuvottelupäällikkö Maija Arvonen. - On ollut rohkaisevaa saada jäsenistöltä viestiä, että he ovat neuvottelijoiden tukena myös nyt, kun vaikea tilanne edelleen jatkuu.

Mikko Salo näkee, että yliopistojen henkilöstön tyytymättömyys on patoutunut pitkän ajan kuluessa. - Henkilöstö on kyllästynyt työnantajalta tulevaan jatkuvaan aliarvostukseen ja ylimielisyyteen. Ensin laajat, henkilöstölle äärimmäisen raskaat irtisanomisprosessit ja nyt täydellinen haluttomuus keskustella työntekijöiden työehdoista, vaikka yliopistot ovat saaneet taloutensa kuntoon ja tehneet sen nimenomaan työntekijöitä kyykyttämällä.

Sovintoesityksen hylkääminen tarkoittaa, että lakot toteutuvat sekä Helsingin yliopistossa 28.2. että kuudessa muussa yliopistossa 7.3. JUKO antoi yhdessä palkansaajajärjestö Pardian ja Julkisten ja Hyvinvointialojen Liitto JHL:n kanssa lakkovaroituksen myös kolmannesta lakosta, joka järjestetään 14.3. Se koskee seitsemää yliopistoa ja niiden harjoittelukouluja.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Mikko Salo, 041 458 0033, mikko.salo@loimu.fi

Neuvottelupäällikkö Maija Arvonen, 050 543 3651, maija.arvonen@loimu.fi

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu