Uutiset
 

Loimu vastustaa hallituksen lakiesitystä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi

02.10.2018

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu pitää hallituksen lakihanketta henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi huonona ja edellyttää, että hallitus luopuu lain valmistelusta.

Uudistusta on perusteltu sillä, että se helpottaisi työllistämistä pienissä yrityksissä.

- Lukuisien asiantuntija-arvioiden mukaan lakiesityksen työllistävät vaikutukset ovat erittäin vähäiset. Sen sijaan se heikentää työntekijöiden yhdenvertaisuutta asettamalla heidät eriarvoiseen asemaan ja vaikuttaa vääristävästi yritysten kilpailuasetelmiin, toteaa Loimun toiminnanjohtaja Mikko Salo.

 - Työllisyyden kasvu on kaikkien työmarkkinaosapuolten ja koko yhteiskunnan yhteinen etu, mutta työsuhdeturvan heikennykset eivät edistä tätä tavoitetta. Huomattavasti tehokkaampaa työllisyyspolitiikkaa olisi suunnata tarmonsa sellaisten toimien edistämiseen, joiden myötä Suomeen oikeasti syntyisi työpaikkoja, Mikko Salo linjaa. – Sellaisia toimia olisivat mm. yritysten investointitason kasvattaminen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan edistäminen.

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet järjestävänsä työpaikoilla 3.10.2018 poliittisen mielenilmauksen vastustaakseen maan hallituksen esitystä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi pienissä yrityksissä. Lisäksi käynnissä on muita järjestöllisiä toimia kuten ylityökieltoja. Loimu ei ole toistaiseksi päättänyt järjestöllisiin toimenpiteisiin ryhtymisestä eikä ole järjestönä osallistumassa työnseisauksiin 3.10.2018.
 
Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Mikko Salo, puh. 041 458 0033.

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2019 Loimu