Uutiset
 

Tarkista esitäytetty veroilmoitus jäsenmaksujen osalta

10.04.2019

Jäsenmaksut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Olemme lähettäneet verottajalle tiedot vuoden 2018 aikana suoritetuista jäsenmaksuista helmikuussa 2019. Verohallinto siirtää tiedot esitäytettyihin veroilmoituksiin.

Verohallinnon ohjeiden mukaan jokaisen on itse tarkistettava esitäytetyn veroilmoituksen tiedot. Jos veroilmoituksessa ei näy jäsenmaksujen määrää tai se on virheellinen, on itse korjattava jäsenmaksujen määrä veroilmoitukseen. Kätevimmin voit tarkistaa suorittamasi maksut kirjautumalla Jäsenintranetiin osoitteessa www.loimu.fi/intranet.  Voit myös tiedustella jäsenmaksuista jasenasiat@loimu.fi.

Jos jäsen maksaa itse jäsenmaksunsa, niin vuoden 2018 verotuksessa vähennyskelpoisia ovat ne maksut, jotka on maksettu vuonna 2018. Verottaja hyväksyy vähennyksen maksupäivän perusteella.

Jos jäsenelle on palautettu jäsenmaksuja, palautusten summa vähennetään maksettujen jäsenmaksujen summasta. Verottajalle ilmoitetaan siis maksettujen ja palautettujen jäsenmaksujen erotus.

Jos työnantaja perii jäsenmaksun suoraan jäsenen palkasta, vuoden 2018 verotuksessa ovat vähennyskelpoisia ne jäsenmaksut, jotka on peritty vuonna 2018 päättyneiltä palkkakausilta. Jäsenmaksun yhteissumman pitäisi näkyä vuoden viimeisessä palkkalaskelmassa. Työnantajat toimittavat tiedot liittoon. Jos työnantaja ei ole toimittanut tietoja ennen helmikuun 20. päivää, niin tieto voi puuttua veroehdotuksesta, jolloin jäsenen tulee lisätä tieto itse. Liitto lähettää myös korjaustiedot verottajalle loppukesän aikana, jolloin tiedot päivittyvät.

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu