Uutiset
 

Loimun hiilijalanjäljen laskenta käynnistynyt

06.06.2019

Haluamme viestiä jäsenistöllemme, miten torjumme ilmastonmuutosta.

Viime syksynä IPCC:n ilmastoraportin julkaisemisen jälkeen monet toimijat alkoivat pohtia toimintansa hiilijalanjälkeä ja keinoja ilmastokestävämpään yhteiskuntaan. Loimun hallitus päätti helmikuun kokouksessaan laskea Loimun toiminnasta muodostuvan hiilijalanjäljen ja laatia toimenpiteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Loimun hiilijalanjälki lasketaan käyttäen Helsingin yliopistossa kehitettyä Hiilifiksu järjestö -laskuria https://blogs.helsinki.fi/hiilifiksu/.

- Laskennan tavoitteena on hahmottaa, kuinka suuri liittomme hiilijalanjälki on, luoda tavoitteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja laatia keskeisiä vähennystoimenpiteitä. Samalla haluamme viestiä jäsenistöllemme, miten torjumme ilmastonmuutosta. Projekti tukee strategiaamme, jossa korostamme vastuullisuutta ja rohkeutta, kertoo Loimun hiilijalanjälkiasiantuntija Miia Komulainen.

- Järjestöjen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on merkittävä. Suomessa on 55 000 rekisteröityä yhdistystä, joiden muutosvoima on suuri. Organisaatiotasolla ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi voidaan laskea omasta toiminnasta muodostuva ilmastokuormitus, osoittaa päästöintensiiviset osa-alueet ja laatia vähennystavoitteet ja -toimenpiteet. Lisäksi on tärkeää myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen: olla mukana ilmastotoimissa ja toimia edelläkävijänä.

Allekirjoita Ilmastoveivi2019-vetoomus!

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu