Uutiset
 

SuomiAreenan yhteisosasto lahjoittaa rahat Me-säätiölle nuorten LU+MA-osaamisen kehittämiseen

13.08.2019

Lahjoituksella kustannetaan kymmenelle nuorelle ja lapselle Tiedekoulussa tuhti paketti luonnontieteellistä ja matemaattista koulutusta.

SuomiAreenalla laaja joukko järjestöjä haastoi yleisöä pelastamaan maailmaa luonnontieteiden avulla. Vierailijat saivat testata omaa osaamistaan luonnontieteissä ja matematiikassa päivittäin vaihtuvissa visailutehtävissä. Osasto oli menestys. Jokaisesta vastauksesta lahjoitetaan 2 euroa Me-säätiölle porilaisten lasten ja nuorten luonnontieteellisen osaamisen kehittämiseen Tiedekoulussa.

SuomiAreenan pääteema oli tänä vuonna tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Yhteisosastolla Loimun kanssa yhteiseen hiileen puhalsivat Kemianteollisuus ry, Insinööriliitto, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Tekniikan Akateemiset TEK ja Tekniikan museo. Osastolla etsittiin luonnontieteellisiä ratkaisuja maailman pelastamiseen leikkimielisissä visailutehtävissä. Innovaatiopelissä etsittiin ratkaisuja energian tuotantoon, hyvinvointiin ja kiertotalouteen.

Osasto oli menestys – noin 1 000 kävijää pysähtyi testaamaan LU+MA-osaamistaan ja ideoimaan parempaa maailmaa. Jokaisesta kävijästä lahjoitamme 2 euroa hyvään tarkoitukseen. Rahat, 2 000 euroa, päätettiin lahjoittaa Me-säätiölle, joka toimii syrjäytymisen ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Säätiön visio on, että vuonna 2050 Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta tai nuorta.

- Lähdimme mukaan SuomiAreenaan Pelasta maailma LU+MA-osaamisella tavoitteenamme näiden loimulaisten alojen merkityksen esille nostaminen, kertoo Loimun urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen. – Nuoret ovat tässä työssä tulevaisuutemme tekijöitä, ja siksi halusimme edistää nuorten luonnontieteiden ja matematiikan osaamista paikan päällä eli Porissa. Tarjoamme lahjoituksella kymmenelle nuorelle ja lapselle Tiedekoulussa tuhdin paketin luonnontieteellistä ja matemaattista koulutusta. Toivottavasti heillä syttyy innostus opiskella näitä aloja enemmänkin!

Tiedekoulu edistää tiede- ja teknologiaopetusta 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Lapsia ja nuoria kannustetaan olemaan luovia ja keksimään itse ratkaisuja ongelmiin.

 

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu