Uutiset
 

Valtion neuvottelupöydässä tavoitteiden päälinjat

07.02.2020

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat torstaina 7.helmikuuta. Kaksituntisessa tapaamisessa pääsopijajärjestöt ja työnantaja esittelivät sopimuskierroksen neuvottelutavoitteensa pääpiirteittäin.

Palkansaajien yhteiset tavoitteet liittyvät kiky-tuntien poistoon, palkankorotuksiin sekä parannuksiin työn ja yksityiselämän yhteensovittamissa.
 
– Kiky-tunneista ei vielä keskusteltu, vaan tässä vaiheessa keskitytään käsittelemään tekstitavoitteita, kertoo neuvottelupäällikkö Markku Nieminen.

Palkansaajilla ja työnantajalla on omia tavoitteitaan esimerkiksi työaikaa koskeviin kysymyksiin.
 
Seuraavaksi neuvotteluosapuolet tutustuvat tarkemmin toistensa tavoitteisiin ja JUKOn valtion neuvottelukunta käsittelee työnantajan sopimusesitystä kokouksessaan keskiviikkona 12. helmikuuta.
 
– Tapaamisessa oli hyvä tunnelma, neuvotteluilmapiiri on vielä tässä vaiheessa myönteinen ja rakentava, tiivistävät Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne.

Neuvottelut jatkuvat torstaina 13. helmikuuta.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).
 
Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.
 
JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000 korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.
 
Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.
 
Lue myös: edellinen valtiosektorin neuvottelutiedote
 
Lisätiedot
• JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne, 050 399 8795
jonne.rinne@spjl.fi / Twitter @_Jonne_Rinne_
 
• JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen, 0400 601 162
markku.nieminen@juko.fi


 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu