Uutiset
 

Yliopistot lisäävät koulutuspaikkoja, opetustyön määrä kasvaa – JUKO muistuttaa määräaikaisten suuresta joukosta, yli puolet opetus- ja tutkimushenkilöstöstä puurtaa pätkätyössä

03.09.2020

Loimun aloille tuli tuntuvasti lisää koulutuspaikkoja syksyksi. Seuraamme tiiviisti opetus- ja tutkimushenkilöstön määräaikaisuuksien kehitystä, ja tarvittaessa olemme jäsentemme tukena perusteettomien määräaikaisuuksien riitauttamisessa.

Yliopistosektorilla akavalaisten työehtosopimukset neuvotteleva JUKO muistuttaa, että koulutuspaikkojen lisääntyessä yliopistoissa kasvaa myös opetustyön määrä.

— Odotettavissa on uusia rekrytointeja. Määräaikaisten työsuhteiden tilannetta on kuitenkin ehdottomasti tarkasteltava ennen niitä. Viestimme on selvä – ensin vakinaistetaan perusteettomasti määräaikaiset, vasta sen jälkeen palkataan uutta henkilöstöä, JUKOn yliopistosektorin neuvottelupäällikkö Katja Aho painottaa.

Yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstöstä liki 70 prosenttia työskenteli vuosina 1998–2019 Sivistystyönantajien (Sivista) mukaan määräaikaisissa työsuhteissa. Myös ilman tohtorikoulutettavia luku pysyy korkeana, 60 prosentissa. Ero muihin palkansaajiin on poikkeuksellisen suuri, kun vuonna 2019 kaikista palkansaajista vain 16 prosenttia työskenteli määräaikaisina.

Aho muistuttaa, että yliopistojen tuleva rahoitus koskee kokonaisia tutkintoja.

— Rahoitusta on tulossa lisää myös rahoitusmallin kautta, siksi yliopistoilla ei ole perusteita palkata uusia määräaikaisia työntekijöitä tai pitää nykyistä suurta joukkoa määräaikaisissa työsuhteissa, kun tehtävät ovat pysyviä.

— Nyt on tärkeää, että luottamusmiehet ja määräaikaisessa työsuhteessa työskentelevät ovat aktiivisia ja määräaikaisuuksien perusteet tarkistetaan.

Määräaikaisuuksien tarkastelusta keskustellaan myös yliopistosektorin pääluottamuspäivillä marraskuussa.

— Joulu–tammikuussa toteutamme luottamusmiehillemme kyselyn, jolla selvitämme, miten tarkastelut ja perusteettomien määräaikaisuuksien vakinaistamiset etenevät Suomen yliopistoissa, Aho kertoo.

Oikeus tietoon on olemassa

Vähintään kerran vuodessa pääluottamusmiehellä on oikeus saada tietoa toimipiirinsä tai työpaikkansa henkilöstön

  • lukumäärästä ja siinä tapahtuneista muutoksista
  • määrä- ja osa-aikaisten sekä työnantajan työssä olevien ulkopuolisten henkilöiden lukumäärästä ja niissä tapahtuneista muutoksista.

Vähintään kaksi kertaa vuodessa luottamusmiehellä on oikeus saada tietoa toimipiirinsä tai työpaikkansa uusista määräaikaisista palvelussuhteista

  • henkilön nimi
  • tehtävä
  • yksikkö
  • palvelussuhteen alkamisaika
  • palvelussuhteen kesto
  • määräaikaisuuden peruste.

 

Lisätietoa: 

Neuvottelupäällikkö Maija Holma, maija.holma@loimu.fi

 

 

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu