Mikä on Loimu?

Miten asetun ehdolle?

Ehdokasasettelu Loimun valtuustovaaleihin on päättynyt 31.8.2020. Ehdokkaisiin pääset tutustumaan tästä.

Voit asettua ehdolle, mikäli olet liittynyt Loimuun viimeistään 31.7.2020 opiskelija- tai varsinaiseksi jäseneksi. Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu valitsijayhdistysten kautta. Valitsijayhdistyksen perustaminen on helppoa. Valitsijayhdistyksen voivat perustaa joko kaksi Loimun äänioikeutettua jäsentä tai Loimun jäsenyhdistys. Valitsijayhdistykset voivat perustaa keskenään vaaliliittoja.

Mietitkö ehdokkaaksi ryhtymistä? Hienoa!
Tässä sinulle ohjeet ehdolle asettumiseen:

1 ) Perusta valitsijayhdistys

Asettuaksesi ehdolle, tarvitset valitsijayhdistyksen.

Valitsijayhdistyksen perustaminen toisen jäsenen kanssa

Etsi itsellesi kaveri, jonka kanssa voitte perustaa valitsijayhdistyksen. Kaverin tulee olla Loimun äänioikeutettu jäsen.

Perustakaa valitsijayhdistys täyttämällä tämä lomake: 
https://q.surveypal.com/Loimun-valtuustovaalit-2020-valitsijayhdistyksen-perustaminen-henkilojasenet

Päättäkää, kumpi teistä toimii valitsijayhdistyksen asiamiehenä.

Jäsenyhdistyksen toimiminen valitsijayhdistyksenä

Mikäli kuulut jäsenyhdistykseen, jonka kautta haluaisit asettua ehdolle, ole yhteydessä jäsenyhdistykseesi ja ilmoittakaa jäsenyhdistys valitsijayhdistykseksi tällä lomakkeella: 
https://q.surveypal.com/Loimun-valtuustovaalit-2020-valitsijayhdistyksen-perustaminen-jasenyhdistys

Päättäkää kuka toimii valitsijayhdistyksen asiamiehenä.

Tiedot valitsijayhdistyksen perustamisesta tulee olla Loimussa viimeistään 31.8.2020 klo 23.59. Valitsijayhdistys kannattaa kuitenkin perustaa ajoissa. Keräämme tiedot perustetuista valitsijayhdistyksistä Loimun verkkosivuille, jotta ehdokkuudesta kiinnostuneet Loimun jäsenet tai vaaliliiton perustamisesta kiinnostuneet muiden valitsijayhdistysten asiamiehet voivat olla heihin yhteydessä. 

2) Etsikää valitsijayhdistykseenne lisää ehdokkaita

Nyt kun olette perustaneet valitsijayhdistyksen, on aika houkutella siihen lisää ehdokkaita! Kysele ehdokkuudesta kiinnostuneita omalta työpaikaltasi, kaveripiiristäsi, omasta jäsenyhdistyksestäsi tai sosiaalisen median kautta. Loimun vaalien tulosten laskennassa käytetään suhteellista vaalitapaa, joten mitä enemmän ehdokkaita valitsijayhdistyksessänne on, sitä paremmat mahdollisuudet teillä on saada ehdokkaita läpi valtuustoon.

3) Toimittakaa valitsijayhdistyksenne ehdokastiedot Loimuun

Ladatkaa ja täyttäkää valitsijayhdistyksenne ehdokastietolomake.

Ehdokastiedot palautetaan tällä lomakkeella: 
https://q.surveypal.com/Loimun-valtuustovaalit-2020-ehdokasluettelon-palautuslomake

Ehdokaslomakkeen voi halutessaan palauttaa myös valitsijayhdistyksen perustamisen yhteydessä lomakkeen lopusta löytyvän latauslinkin kautta.

Ehdokastietolomakkeen täyttämiseen tarvitset seuraavat tiedot:

  • ehdokkaan nimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • ikä
  • kotipaikka

Ehdokastiedot toimitetaan Loimuun tietoturvallisesti suojatulla yhteydellä verkkolomakkeen kautta.

Ehdokastietoja säilytetään ja käytetään vaalikelpoisuuden tarkistamista varten sekä vaaliviestintään ja vaalien toimittamiseen. Tietoja säilytetään ja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.

Ehdokastietolistojen tulee olla Loimussa viimeistään 31.8.2020 klo 23.59.

4) Tehkää päätös vaaliliiton perustamisesta tai valitsijayhdistyksenne liittymisestä vaaliliittoon

Jos valitsijayhdistyksenne haluaa perustaa vaaliliiton toisen valitsijayhdistyksen kanssa, täyttäkää tämä lomake:
https://q.surveypal.com/Loimun-valtuustovaalit-2020-ilmoitus-vaaliliitosta

Vaaliliittoon liittyminen edellyttää ilmoitusta sekä valitsijayhdistyksen että vaaliliiton asiamieheltä. Ilmoitukset voi tehdä esimerkiksi ehdokasluettelon palautuslomakkeella ja vaaliliiton ilmoittamislomakkeella. Ehdokasluettelon palautuslomakkeella ei tarvitse palauttaa uudelleen ehdokastietoja, jos ne on jo toimitettu Loimuun.

Keräämme liittoon ilmoitetut vaaliliitot liiton verkkosivuille. Löytyykö sieltä teille sopiva vaaliliitto? Jos haluatte valitsijayhdistyksenne liittyvän jo olemassa olevaan vaaliliittoon, olkaa yhteydessä liiton verkkosivuilla ilmoitettuun vaaliliiton yhdyshenkilöön, joka toimittaa tiedot vaaliliittoon liittyvistä valitsijayhdistyksistä Loimuun.

Liiton vaalit toteutetaan suhteellista vaalitapaa käyttäen. Eli vaalitulosta laskettaessa kaikki vaaliliiton äänet lasketaan yhteen. Se ehdokas, joka on saanut eniten ääniä, saa koko vaaliliiton saamat äänet, toinen puolet, kolmas kolmasosan jne. Vaaliliittoon liittyminen siis kannattaa.

5) Odottakaa ehdokkuutesi vahvistamista

Kaikille ehdokkaille ja vaaliasiamiehille lähetetään ehdokasasettelun päättymisen jälkeen vahvistusviesti. Loimun vaalilautakunta käsittelee kokouksessaan 7.9.2020 Loimuun ehdokasasettelun päättymiseen 31.8.2020 klo 23.59 mennessä saapuneet vaaliasiakirjat. Vaalilautakunta hyväksyy vaaliliitot, valitsijayhdistykset sekä ehdokkaat ja arpoo ehdokaslistojen välisen järjestyksen sekä ehdokasnumerot. Lähetämme kaikille ehdokkaille ja vaaliasiamiehille vahvistuksen ehdokkuudesta sekä tiedon vaalinumeroista mahdollisimman pian vaalilautakunnan kokouksen jälkeen. 

6) Vastaa Loimun vaalikoneeseen

Varaudu vastaamaan Loimun vaalikoneeseen sekä halutessasi lataamaan sinne valokuvasi syyskuun puolivälissä. Linkki vaalikoneeseen toimitetaan sinulle ehdokastiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen. Aikaa vaalikoneeseen vastaamiseen on noin viikko. 

7) Tee aktiivista vaalityötä

Kerro Loimun valtuustovaaleista ja ehdokkuudestasi kavereillesi ja kollegoillesi, jaa tietoa sosiaalisessa mediassa. Vaalityö kannattaa aloittaa viimeistään äänestysajan käynnistyttyä 1.10.2020 ja muistuttaa äänestämisestä vielä ennen vaalien päättymistä 25.10.2020.

Onnea ja menestystä vaaleihin!

Ehdokasasetteluun liittyvät kysymykset osoitteeseen vaalit (at) loimu.fi.

 

 

 

 

 

Sivua päivitetty 11.9.2020

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu