Till arbetssökande

Att söka arbete kan bli aktuellt flera gånger under karriären. Du kan och borde utveckla dina färdigheter i arbetssökandet för att göra även plötsliga förändringar i karriären lättare att kontrollera. Loimus karriärtjänster finns där som stöd och underlättar de olika faserna i arbetssökandet

Lediga tjänster

Loimus lediga tjänster är ett webbflöde som skapats i samarbete med Duunitori för att underlätta ditt jobbsökande. Ta också del av andra lediga tjänster som vi sammanställt till din hjälp.

Arbetsgivare, dela en ledig tjänst till Loimus medlemmar i Duunitori webbsidor.

 

Anvisningar för arbetssökandet

Läs våra tips om hur du skriver ett bra CV, skiljer dig från mängden med din arbetsansökan och hittar dolda jobb.

Sysselsättning och karriäralternativ

Som hjälp till din karriärplanering har vi sammanfattat information om sysselsättning indelat per huvudämnesgrupp. Ta del av dina alternativ.

Lönerådgivning

Ta alltid reda på den lämpliga lönenivån när du söker nytt jobb. Innan du ingår ett arbetsavtal hjälper vi dig att begära en lön som motsvarar din kompetens och erfarenhet. Med hjälp av våra egna undersökningar samt andra tillgängliga statistiska uppgifter kan vi ge våra medlemmar råd kring lönesättning och hur den utvecklas i olika arbetsuppgifter.

Du kan be om mer information om lönerekommendationerna genom att kontakta Loimus lönerådgivning på urapalvelut (at) loimu.fi eller boka tid för sparring inför löneförhandlingar.

Utbildningar till stöd för ditt arbetssökande

Söker du nytt arbete? Vill du veta hur du gör skriver ett bra CV eller en arbetsansökan, håller ett hisstal eller skapar en LinkedIn-profil?  Materialet i inspelningsbiblioteket finns tillgängligt 24/7. Logga in för att komma till medlemssidorna.

Våra kommande utbildningar hittar du i evenemangskalendern. Ta del av utbudet – det är skräddarsytt för att hjälpa dig i ditt jobbsökande.

Tallennekirjasto Loimu