För dig som snart tar examen

Snart kallar arbetslivet – använd blanketten längst ner på denna sida för att meddela oss om din utexaminering!
Vi hjälper dig i din övergång från studierna till arbetslivet. Det kan vara så att du redan har en anställning efter examen, eller att du har fått ett stipendium för att påbörja forskning. Eller så funderar du fortfarande på din karriärinriktning.
När man börjar på ett nytt jobb funderar man ofta över lönen och anställningsvillkoren. Övergången kan också innebära att du måste söka jobb, och du kan behöva ansöka om inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd innan du börjar ditt nya jobb.

Medlemskap i Loimu

När du har tagit examen blir du ordinarie medlem. Kom ihåg att meddela förbundet om din utexaminering, till exempel med hjälp av blanketten längst ner på denna sida. På så sätt får du alla de förmåner, meddelanden och tjänster som vi vill ska hjälpa dig att komma vidare i karriären och som riktar sig till nyutexaminerade.

Vår första examenspresent till dig är en rabatterad medlemsavgift för året efter utexamineringen! Om du redan har varit vår studentmedlem, får du även ditt examensår till studentmedlemspriset.

Redo för arbetslivet – coachning på nätet

Är du nyutexaminerad och letar efter ditt första jobb inom din bransch? Har du svårt att hitta ett jobb, kanske behöver du hjälp med att identifiera ditt kunnande eller undrar hur du kan sticka ut i ditt jobbsökande?

På Loimu har vi byggt upp en karriärcoachning för våra medlemmar som nyligen har tagit examen eller som är på väg att ta examen.

 

Kysyttävää jäsenyydestä?

Sysselsättning och karriäralternativ

Ekolog, geolog, kemist, forstmästare eller miljöexpert? Eller snarare specialplanerare, konsult, koordinator, projektledare eller forskare? Loimus medlemmar arbetar under mer än 1 000 olika befattningsbenämningar. För att hjälpa dig att planera din karriär har vi sammanställt information om sysselsättning efter huvudämne, ta en titt!

Arbetslöshetsskydd

I medlemsavgiften för en ordinarie medlem ingår en arbetslöshetsskyddsförsäkring i arbetslöshetskassan Erko. Den inkomstrelaterade arbetslöshetsdagpenning som arbetslöshetskassan betalar kan vara betydligt högre än den dagpenning som FPA betalar. För den medlem som snart tar examen lönar det sig att ansluta sig till arbetslöshetskassan redan under studietiden för att tjäna in sitt arbetsvillkor.

Työttömyysturva Loimu

Lönerekommendationer

Vi följer årligen upp utvecklingen av våra medlemmars löner inom alla arbetsgivarsektorer och branscher. Dessutom följer vi upp löneutvecklingen för nyutexaminerade. Se mer information om lönerekommendationer!

Palkka palkkatoive palkkaus palkkataso

Lönerekommendationer

Loimus mentorprogram erbjuder hjälp till personer som befinner sig i en vändpunkt i karriären och som är intresserade av ett visst arbete eller en viss karriär, men som känner att deras mål ännu är långt borta. Mentorstjänsten är till exempel menad för nyutexaminerade, doktorander eller personer i slutskedet av sina studier som funderar på sin plats i arbetslivet och letar efter nätverk i arbetslivet.

Nätverka inom vår gemenskap

Loimu erbjuder dig en fantastisk yrkesgemenskap. Vi välkomnar dig att nätverka genom våra medlemsföreningars verksamhet och på LinkedIn genom Loimu-medlemmarnas egen Loimulaiset-grupp.

Medlemsförmåner för dig som snart tar examen

Vi erbjuder dig nästan 100 olika medlemsförmåner. Förmåner som kan vara nyttiga för dig som snart tar examen inkluderar en resenärförsäkring, ett medlemskap i arbetslöshetskassan, Danske Banks förmånspaket för dem som snart tar examen eller de fritidsförmåner som finns tillgängliga via tjänsten Member+.

Karriärcoachning och lönerådgivning

Behöver du hjälp med att hitta din karriär eller med att söka jobb? Har du redan bekantat dig med vårt material som underlättar jobbsökning? Ta alltid reda på den lämpliga lönenivån när du söker nytt jobb. Vi hjälper dig att begära en lön som motsvarar din kompetens och erfarenhet innan du ingår ett arbetsavtal.

När du behöver personlig hjälp, boka tid med en av Loimus karriärcoacher!

Palkkanosturi

Loimus medlemmar övergår till arbetslivet genom att utnyttja vår lönerekommendation på 3 600 euro. Om du är intresserad av lönenivåer eller löneutveckling inom olika branscher och för olika typer av jobb, prova Palkkanosturi! Du kan testa hur lönen ökar med ökad erfarenhet och se vilka jobb som ger högst lön. Med statistiken har du även bättre förutsättningar för framgångsrika löneförhandlingar!

Skräddarsydda utbildningar och evenemang för dig som snart tar examen

Hitta kommande utbildningar och evenemang nedan som är intressanta för dig som snart tar examen! Du hittar säkert utbildningar i vårt inspelningsarkiv som intresserar dig; få tips gällande ditt arbetsavtal, förbered dig för att förhandla om din lön eller lär känna människor som arbetar inom olika branscher. Du måste logga in för att få tillgång till inspelningsarkivet.

Tallennekirjasto Loimu

Grattis till din examen!

Ilmoita valmistumisestasi

  • Datumformat: DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Stort grattis till din examen!

När du meddelar oss att du har tagit examen skickar vi dig en delikatesskupong till R-kiosken inom cirka en månad. Med din kupong kan du lösa in din examensgåva i vilken R-kiosk som helst. Kupongens innehåll varierar beroende på säsong. Observera att kupongen som examensgåva gäller för den examen som avslutar dina studier och du övergår från studentmedlem till ordinarie medlem.