
Mitä voi tehdä kestävän ruokailun edistämiseksi?
Eeva Voutilaisen mielestä suomalaisten ruokatottumuksissa on kohennettavaa.
Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liiton jäsenlehti
Valokeila on tulevaisuuteen suuntaava juttukokonaisuus, jossa aihetta käsitellään useasta eri näkökulmasta.
Eeva Voutilaisen mielestä suomalaisten ruokatottumuksissa on kohennettavaa.
BKT:lle eli bruttokansantuotteelle on kehitetty vaihtoehtoisia kasvun mittareita pilvin pimein, mutta rahamääräisiä mittareita vähän.
Degrowth-ajattelu kyseenalaistaa kasvun ihanteen, ja sen ajatus- ja politiikkarakennelman, joka siihen kytkeytyy.
Planetaarisen ruokavalion tavoitteena on turvata ravinnon saanti koko planeetan väestölle.
Kolmannes arktisesta ja boreaalisesta vyöhykkeestä toimii nykyisin ilmakehään vapautuvan hiilidioksidin lähteenä.
Tutkijatohtori Kaisa-Riikka Mustonen Oulun yliopistosta on tutkinut arktisia pintavesiä koko tieteellisen uransa.
Ilmastonmuutos ja sen vaikutukset luontoon ja ympäristöön ovat keskeinen uhka arktisella alueella.
Hiilidioksidin lähdettä tai nielua osoittava hiilidioksiditase saadaan, kun kasvien fotosynteesissä sitoman hiilidioksidin (CO₂) määrästä vähennetään mikrobien ja kasvien hengityksen myötä ilmakehään vapautuva hiilidioksidi.