Miksi liittyä Loimuun?

Muistatko miltä tuntuu mennä ensimmäiseen oman alan työhaastatteluun? Tiedätkö miltä tuntuu, kun työpaikalla alkavat YT-neuvottelut? Milloin viimeksi olet tehnyt taustatyötä palkkatoivetta varten? Mistä saat tukea urapohdintoihisi ja työelämäkysymyksiisi?

Me Loimussa muistamme, tiedämme ja autamme. Tervetuloa jäseneksi!

Työelämä muuttuu, ja myös loimulaisilla aloilla työskentelevien asiantuntijoiden asema työmarkkinoilla on aikaisempaa epävarmempi. Akateeminen koulutus ei enää itsestään selvästi takaa vakaata, katkeamatonta työuraa. Tehtävien vaihto ja uudelleenkouluttautuminen tulevat yhä useammille ajankohtaisiksi.

Ajoittainen työttömyys tai työsuhteen ehtojen heikentäminen voivat kohdata ketä tahansa, eivätkä kaikki työnantajat aina hoida asiallisesti edes lakiin perustuvia velvoitteitaan. Jäsenenä saat tukea ja turvaa työelämän muutoksiin sekä ainutlaatuisen kollegiaalisen verkoston.

Loimuun kuuluu yhteensä noin 15 000 luonnontieteiden, ympäristö- ja metsäalan opiskelijaa ja korkeakoulutettua ammattilaista. Miksi et liittyisi liittoon, johon oikeasti kuulutkin?

Työelämän edunvalvonta: neuvontaa juuri sinulle

Jäsenten edunvalvonta työmarkkinoilla ja työ- ja virkasuhdeneuvonta ovat ydintoimintaamme. Tunnemme luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden työmarkkinat, työllisyystilanteen ja työpaikat.

Edunvalvontamme asiantuntijat

  • palvelevat jäseniä kaikilla työnantajasektoreilla – valtiolla, kunnalla, yksityisellä ja yliopistolla – työskenteleviä jäseniä. Loimun Lakiluuri on matalan kynnyksen jäsenpalvelu, josta saat apua kohdallesi sattuviin ongelmatilanteisiin.
  • edustavat loimulaisia työmarkkinaneuvotteluissa osana Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOa ja yksityisellä sektorilla työskentelevien akavalaisten neuvottelujärjestöä YTN:ää.

Urapalveluita yksilöllisiin tarpeisiin

Loimun jäsenenä et ole urapohdintojesi kanssa yksin! Sinulla on käytössäsi monipuolinen urapalveluiden kokonaisuus, jota kehitetään jatkuvasti jäsenistön tarpeiden pohjalta. Saat saat mm.

  • henkilökohtaista uravalmennusta ja koulutuksia, webinaareja sekä videovinkkejä mm. työnhakuun, uraan, yrittäjyyteen ja osaamisen kehittämiseen. Lisäksi tarjoamme yli 150 koulutustapahtumaa vuodessa!
  • tutkittua tietoa työllistymisestä ja palkoista sekä yksilöllistä palkkaneuvontaa.
  • tietoa avoimista työpaikoista, apua työnhakuasiakirjojen laadintaan, mahdollisuuden työttömien vertaisryhmätoimintaan ja mentorointia.

Petra Bedda ja Suvi Liikkanen

Muita jäsenyyteen kuuluvia tärkeitä etuja

  • Työttömyysturva Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkossa
  • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus, matkustajavakuutus vakuutusyhtiö Turvasta sekä muita vakuutusetuja
  • Danske Bankista markkinahintaa edullisempi asuntolaina sekä etuja vastavalmistuneelle ja sijoittajalle
  • Yksityiselämän lakineuvontapalvelu

Työskentelemme paremman työelämän puolesta. Meitä on jo  noin 15 000.

Tule mukaan kasvavaan joukkoomme tekemään yhdessä valoisampaa tulevaisuutta!