Miksi liittyä Loimuun?

Muistatko miltä tuntuu mennä työhaastatteluun? Tiedätkö miltä tuntuu, kun työpaikalla alkavat YT-neuvottelut? Milloin viimeksi olet tehnyt taustatyötä palkkatoivetta varten? Mistä saat tukea urapohdintoihisi ja työelämäkysymyksiisi?

Me Loimussa muistamme, tiedämme ja autamme. Tervetuloa jäseneksi!

Työelämä muuttuu, ja myös loimulaisilla aloilla työskentelevien asiantuntijoiden asema työmarkkinoilla on aikaisempaa epävarmempi. Akateeminen koulutus ei enää itsestään selvästi takaa vakaata, katkeamatonta työuraa. Tehtävien vaihto ja uudelleenkouluttautuminen tulevat yhä useammille ajankohtaisiksi.

Ajoittainen työttömyys tai työsuhteen ehtojen heikentäminen voivat kohdata ketä tahansa, eivätkä kaikki työnantajat aina hoida asiallisesti edes lakiin perustuvia velvoitteitaan. Jäsenenä saat tukea ja turvaa työelämän muutoksiin sekä ainutlaatuisen kollegiaalisen verkoston.

Loimuun kuuluu yhteensä noin 17 000 luonnontieteiden, ympäristö- ja metsäalan opiskelijaa ja korkeakoulutettua ammattilaista. Miksi et liittyisi liittoon, johon oikeasti kuulutkin?

Työttömyysturvaan kohdistuu merkittäviä lakimuutoksia 2024 aikana.

Työttömyysturvaan kohdistuu merkittäviä lakimuutoksia 2024 aikana. Kerryttääksesi työssäoloehdon ajoissa, liity kassaan heti – kuitenkin viimeistään 4.3.! *  

Työelämän edunvalvonta: neuvontaa juuri sinulle

Jäsenten edunvalvonta työmarkkinoilla ja työ- ja virkasuhdeneuvonta ovat ydintoimintaamme. Tunnemme luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden työmarkkinat, työllisyystilanteen ja työpaikat.

Edunvalvontamme asiantuntijat

  • palvelevat jäseniä kaikilla työnantajasektoreilla – valtiolla, kunnalla, yksityisellä ja yliopistolla – työskenteleviä jäseniä. Loimun Lakiluuri on matalan kynnyksen jäsenpalvelu, josta saat apua kohdallesi sattuviin ongelmatilanteisiin.
  • edustavat loimulaisia työmarkkinaneuvotteluissa osana Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOa ja yksityisellä sektorilla työskentelevien akavalaisten neuvottelujärjestöä YTN:ää.

Urapalveluita yksilöllisiin tarpeisiin

Loimun jäsenenä et ole urapohdintojesi kanssa yksin! Sinulla on käytössäsi monipuolinen urapalveluiden kokonaisuus, jota kehitetään jatkuvasti jäsenistön tarpeiden pohjalta. Saat saat mm.

  • henkilökohtaista uravalmennusta (Opiskelija, OpiskelijaPlus ja Täysjäsen) ja koulutuksia, webinaareja sekä videovinkkejä mm. työnhakuun, uraan, yrittäjyyteen ja osaamisen kehittämiseen. Lisäksi tarjoamme yli 150 koulutustapahtumaa vuodessa!
  • tutkittua tietoa työllistymisestä ja palkoista sekä yksilöllistä palkkaneuvontaa.
  • tietoa avoimista työpaikoista, apua työnhakuasiakirjojen laadintaan, mahdollisuuden työttömien vertaisryhmätoimintaan ja mentorointia.

Muita jäsenyyteen kuuluvia tärkeitä etuja

  • Työttömyysturva Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkossa
  • Oikeusturvaetu
  • Matkustajavakuutus vakuutusyhtiö Turvasta sekä muita vakuutusetuja
  • Danske Bankista markkinahintaa edullisempi asuntolaina sekä etuja vastavalmistuneelle ja sijoittajalle
  • Yksityiselämän lakineuvontapalvelu

*Työttömyysturvaan kohdistuu merkittäviä lakimuutoksia 2024 aikana.

Kun liityt kassaan viimeistään 4.3.2024 ja työskentelet 1.9. mennessä jokaisena viikkona vähintään 18 tuntia viikossa, olet työssäoloehdon osalta oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan, jos jäät työttömäksi 2.9.2024.

Uusi laki astuu voimaan 2.9. Jos sen jälkeen olet hyväksyttävästä syystä poissa työmarkkinoilta (esim. sairaus, asevelvollisuus, siviilipalvelus, opinnot, apurahakausi ja lapsen syntymä), ennen 2.9. kerrytetty työssäoloehto säilyy.

Jos 2.9. jälkeen olet töissä vähintään puolikkaan työssäoloehtokuukauden verran, siirryt uuden lain piiriin ja tarvitset ansiosidonnaista saadaksesi yhteensä 12 kuukautta työssäoloehtoa ja jo kertynyt työssäoloehto muunnetaan uuden lain mukaisesti työssäoloehtokuukausiksi.

Viestimme jäsenillemme aktiivisesti tulevista työssäoloehtoon liittyvistä muutoksista.

Työskentelemme paremman työelämän puolesta. Meitä on jo yli 17 000.

Tule mukaan kasvavaan joukkoomme tekemään yhdessä valoisampaa tulevaisuutta!

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.