Poimintoja verkkolehden uusimmista sisällöistä

2.6.2023 Työelämä

Materiaaliteknikosta paperitutkijaksi 

Olympiatason uimari, egyptiläinen Mostafa Ismail väitteli äskettäin tohtoriksi Oulun yliopistosta. Hän on huomannut, että parhaat mahdollisuudet voivat tulla eteen yllättävissä paikoissa.

14.4.2023 Nyt

Antarktiksen luonto teki vaikutuksen merijään tutkijaan

Tutkijan työ voi joskus viedä tekijänsä paikkoihin, jotka jäisivät muuten saavuttamattomiin. Näin kävi merijäätä tutkivalle Jaakko Seppäselle, joka teki kaksi ja puoli kuukautta kestäneen matkan Ant­arktikselle. Retken iso kokemus oli luonto, johon ihmisen kosketus on vaikuttanut vasta vähän.

7.12.2022 Valokeila

Mitä tehdä ydinjätteille?

Elolliselle luonnolle vaarallisen korkea-aktiivisen jätteen varastointi on pisimmän mahdollisen aikavälin toimintaa, johon tarvitaan sekä kestäviä rakenteita että osaamisen ylläpitoa.

14.4.2023 Valokeila

Vetytalous: Kolmas kerta toden sanoo

Professori Peter Lund Aalto-yliopistosta on ollut 1980-luvun lopulta asti mukana erilaisissa vetyhankkeissa, ja meneillään oleva vetyhype on hänelle jo kolmas. Tällä kertaa meininki on kuitenkin ihan erilainen kuin edelliskerroilla.

Muovin korvaajat

Suomalaisyritykset kehittävät innokkaasti fossiilisen muovin korvaajia. Hankkeiden taustalla on usein metsäteollisuuden tarve löytää uusia tuotteita paperin tilalle.