Poimintoja verkkolehden uusimmista sisällöistä

12.2.2021 Nyt

Herkät kubitit

Vaikka kvanttitietokoneista on puhuttu jo paljon, itse laskennan perusteet ovat jääneet hämäriksi. Moni lienee ihmetellyt, kuinka mitään laskentaa voidaan perustaa kvanttitietokoneen kubittiin, joka voi olla bitistä poiketen sekä 1 että 0.

15.2.2021 Työelämä

Lisää harkintaa kilpailukieltoon

Pelkkä pyrkimys rajoittaa kilpailua ei ole työnantajalta hyväksyttävä syy kilpailukieltosopimukselle. Eduskuntakäsittelyyn menossa oleva lakiuudistus on omiaan vähentämään näiden sopimusten laajalle levinnyttä käyttöä.

11.12.2020 Työelämä

Kivinen ura

Oululainen geologi Anne Huhta haaveili nuorena ammattilaisurasta lumilautailijana. Nyt hän työskentelee betonitutkijana suunnittelu- ja konsulttiyhtiö WSP Finland Oy:ssä.

11.12.2020 Työelämä

Yt-neuvottelut: Irtisanominen ja lomautus

Jos työnantaja harkitsee vähintään kymmenen työntekijän irtisanomista, lomauttamista yli 90 päiväksi tai osa-aikaistamista, hänen on annettava työntekijöiden edustajille kirjallisesti tiedot toimenpiteiden perusteista – kuten yrityksen taloudellisesta tilanteesta.

Sairaalat varautuvat uhkiin

Sairaaloissa työskentelee joukko varautumisen ja jatkuvuussuunnittelun ammattilaisia, jotka keskittyvät järjestelmien turvaamiseen ja lujittamiseen.