Työssä oleville

Jäsentemme työelämän edunvalvontaa hoidetaan monilla eri tahoilla. Loimu on aktiivisesti mukana edunvalvontatyössä keskusjärjestö Akavassa, Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ssä, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:ssa sekä myös paikallisesti. Loimun edunvalvontatiimin asiantuntijat ja lakimiehet selvittävät ja hoitavat jäsentemme työelämän ongelmia tehokkaasti. Urapalveluiden kautta tuemme palkkakehitystäsi, työssä kehittymistäsi ja hyvinvointiasi.

Tuemme sinua työssäsi

Olemme apunasi työnantajastasi tai toimialastasi riippumatta. Jos kohtaat ongelmia työssäsi, voit olla yhteydessä edunvalvontatiimiimme. Annamme nopeasti toimintaohjeita ja ryhdymme selvittämään tilannettasi.

Henkilökohtaista neuvontaa juristilta

Mietityttääkö työ- tai virkasuhteeseen liittyvät koukerot? Pohdituttaako TES? Loimun lakimiehet vastaavat kysymyksiisi, ja neuvovat kaikissa työ- ja virkasuhteeseen liittyvissä asioissa.

Soita Lakiluuriin p. 044 7560 150 (ti-to klo 10–12) tai ota yhteyttä OmaLoimun kautta. OmaLoimun kautta tavoitat juristiemme lisäksi myös ura- ja jäsenpalvelut.

Luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu – työpaikan sankarit

Luottamusmiehen tehtäväkenttä on vaativa ja moninainen. Ilman sitoutuneita luottamusmiehiä ammattiliitot eivät pystyisi hoitamaan edunvalvonnan laajaa työsarkaa. Terveyteen ja turvallisuuteen liittyvissä asioisssa henkilöstöä edustaa työsuojeluvaltuutettu.

Yrittäjänä

Joissain tilanteessa yrittäminen saattaa olla lähes ainoa tapa työllistyä ja yrittämisen voi aloittaa monella tavalla. Tarjoamme yrittäjänä toimiville jäsenillemme palvelua, etuja ja sparrausta. Loimun yrittäjyydestä kiinnostuneet jäsenet ovat Akavalaiset yrittäjät AKY:n jäseniä automaattisesti.

Huomaathan, että yrittäjänä voit saada alennusta jäsenmaksustasi.

Yrittäjä

Työhön ulkomaille

Yhä useampi Loimun jäsen työskentelee jossain uran vaiheessa ulkomailla. Ulkomaantyötä voi tehdä suomalaisen työnantajan palveluksessa lähetettynä työntekijänä tai työpaikka voi löytyä suoraan kohdemaasta. Kummassakin tapauksessa on paljon selvitettävää ja huomioitavaa.

Osaamisen kehittäminen

Missiomme on jäsenten hyvinvointi ja menestys. Osaamisen kehittymistä tapahtuu suureksi osaksi työelämässä, ja haluamme omalta osaltamme olla tukemassa sinua urapolullasi.

Palkkatietoa

Tilastotietoa palkoista

Seuraamme vuosittain jäsentemme palkkojen kehitystä kaikilla työnantajasektoreilla ja toimialoilla. Tutustu luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden palkkatilastoihin ja -suosituksiin!

Palkkanosturi

Kun pohdit, onko palkkasi oikeassa suhteessa muihin samantyyppistä työtä tekeviin, vertaa sitä Palkkanosturin tilastoaineistoon. Olemme koonneet sinulle vuosittaisen työmarkkinatutkimuksen aineiston, jossa voit verrata palkkaasi toimialan, yrityksen koon, sijainnin ja tehtävän sisällön mukaan. Palkkanosturi auttaa sinua seuraamaan palkkakehitystä ja antaa tilastollisia perusteluja palkankorotusneuvotteluihin.

YTN:n opas palkkaneuvottelujen tueksi

  • Paranna palkkaasi (.pdf)

Tukea uranhallintaan ja urasuunnitteluun

Loimun urapalvelut ovat tukenasi monenlaisissa työelämän tilanteissa. Kun työ, ura tai tulevaisuus pohdituttaa, ota yhteyttä. Voit hyödyntää verkkopalveluitamme, osallistua koulutuksiin tai varata ajan uravalmentajalle.

Koulutuksia työhön ja työelämään liittyen

Edunvalvonta ja jäsenten hyvinvointi ovat meille sydämen asioita! Kuinka työssäjaksamista voi parantaa? Haetko ajankohtaista tietoa toimialakohtaisista työehdoista tai työsopimuksista? Kiinnostaako sinua palkkatieto?

Tutustu Loimun tuleviin koulutuksiin ja tallennekirjastoon! Tallenteet ovat nähdävillä jäsensivuillamme, katselu vaatii kirjautumisen.

Tallennekirjasto Loimu

Tulevia koulutuksia ja tapahtumia