Yrittäjänä

Yrittäjyys on yhä useammalle asiantuntijalle houkutteleva mahdollisuus käyttää monipuolisesti omaa osaamistaan. Päätoimisen yrittäjyyden lisäksi voit toimia yrittäjänä monella tapaa: satunnaisesti, kevytyrittäjänä tai vaikka palkkatyötä ja yrittäjyyttä yhdistellen.

Tarjoamme yrittäjäjäsenillemme apua, palveluja ja etuja. Ajamme yrittäjien asioita yhteistyössä akavalaisten liittojen kanssa.

Yrittäjän työttömyysturva

Kun palkansaajakassan jäsen aloittaa yritystoiminnan, hänen on mahdollista siirtyä jäseneksi Yrittäjäkassaan kolmen kuukauden kuluessa yritystoiminnan aloittamisesta ilman katkosta työttömyysturvassa. Tämä toteutuu jälkisuojajärjestelyn kautta.

Jälkisuoja-aika kestää yritystoiminnan aloittamisesta yrittäjän työssäoloehdon täyttymiseen saakka, kuitenkin enintään 18 kuukautta. Tuona aikana työttömäksi jäänyt yrittäjä voi saada palkansaajapäivärahaa yrittäjyyttä edeltäneen palkkatyön ansioiden perusteella.

Yrittäjäkassa maksaa myös tämän jälkisuojapäivärahan jäsenilleen. Jos ei ole huomannut heti yritystoiminnan alussa liittyä jäseneksi Yrittäjäkassaan, kannattaa liittyminen tehdä kuitenkin mahdollisimman pian, koska tällöin ehtii jälkisuojan turvin hankkia mahdollisimman suuren osan yrittäjän työssäoloehdosta.

Sivutoimisen yrittäjän ja luennoitsijan palkkiot

Tuntityönä tehtävästä työsuorituksesta sovittava korvaus tulisi olla

 • yliopistossa tai korkeakoulussa loppututkinnon suorittaneelle henkilölle vähintään 43,80 euroa tunnilta
 • ylioppilastutkinnon suorittaneelle vähintään 31,30 euroa tunnilta.

Tutustu tarkemmin Akavan palkkiosuosituksiin sivutoimiseen yrittäjyyteen, luennointiin tai kirjoituspalkkioihin liittyen.

Palvelut ja edut yrittäjäjäsenille

Olethan jo tutustunut yrittäjäjäsenille räätälöityihn palveluihin ja etuihin? Näitä ovat muun muassa:

 • AKY – Akavalaiset yrittäjät jäsenyys
 • Yksityiselämän lakineuvonta
 • VirtuaaliLakimies
 • Yrittäjyyssparraus uravalmentajan kanssa
 • Ukko.fi, Ukko Pro ja OP-Kevytyrittäjäpalvelu edut
 • Suomen Yrittäjien palvelupaketti
 • Jäsenen vakuutukset
 • IF:n vakuutusetu
 • Holvi
 • Koulutuksia yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille

Sparrausta yrittäjyyteen

Urapalveluistamme saat apua ja sparrausta alkuvaiheen pohdintoihin. Yhdessä valmentajan kanssa voit vaikka vain miettiä, onko yrittäjyys sinun juttusi.  Kuulet, mitä olisi hyvä ottaa huomioon ja voit kysyä esimerkiksi yrittäjyyden eri muodoista, rahoitusvaihtoehdoista ja sosiaaliturvasta.

Loimun uravalmentajalla on omakohtaista kokemusta niin kokopäiväisestä kuin sivutoimisesta yrittäjyydestä.

Koulutuksia yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille

Koulutuksemme on räätälöity myös muille kuin vakituisessa työsuhteessa työskenteleville! Autamme sinua pohtimaan yrittäjyyttä ja itsensätyöllistämisen mahdollisuuksia. Tutustu ajankohtaiseen koulutustarjontaamme alta tai katso kiinnostavimmat tallenteet webinaareista!

Tallenteiden katsominen vaatii jäsensivuille kirjautumisen.

Tallennekirjasto Loimu

Koulutuksia yrittäjyyteen liittyen