Työsuhteen alussa

Kun olet solmimassa uutta työ- tai virkasuhdetta, sinun kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millä ehdoilla annat työpanoksesi työnantajan käyttöön. Muista tarkistaa työsopimuksen sisältö kuntoon ja sovi palkkaus heti alusta alkaen oikealle tasolle.

Tee hyvä työsopimus

Työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia määrittää lakien ja mahdollisen työehtosopimuksen lisäksi se, mitä työsopimuksessa on sovittu. Työsopimuksen ehtoihin kannattaa tutustua erityisen huolella. Jäsenenä voit ennen allekirjoittamista lähettää työsopimuksesi Loimun lakimiehille kommentteja varten.

Työsopimuksen tekeminen Loimu

Työsopimuksen koeaika

Työsopimuksessa on usein koeaika, jonka tarkoituksena on antaa työsopimuksen molemmille osapuolille harkinta-aikaa. Sen aikana työsuhteen voi purkaa ilman irtisanomisaikaa.

Koeaika työ ja ura Loimusta neuvoja

Työsuhteen alkuun liittyviä kysymyksiä

Etkö löytänyt etsimääsi vastausta? Voit kysyä neuvoa Lakiluuristamme, jota päivystävät Loimun edunvalvontatiimin juristit.

  • Lakiluuri

    Puhelinpalvelu ti – to klo 10 – 12

Millaisia uravaihtoehtoja on olemassa?

Ekologi, geologi, kemisti, metsänhoitaja tai ympäristöasiantuntija? Vai sittenkin erikoissuunnittelija, konsultti, koordinaattori, projektipäällikkö tai tutkija? Loimulaiset työskentelevät valtavalla määrällä eri tehtävänimikkeitä, niitä löytyy yli 1000 erilaista. Olemme koonneet urasuunnittelusi avuksi pääaineryhmäkohtaista työllistymistietoa, käy kurkkaamassa!

Palkkatietoa työsuhteen aloitukseen

Selvitä sopiva palkkataso aina uutta työtä hakiessasi. Autamme sinua pyytämään osaamistasi ja kokemustasi vastaavaa palkkaa ennen kuin solmit työsopimuksen.

Palkka palkkatoive palkkaus palkkataso

Palkkanosturi auttaa palkkatoiveen kanssa

Kun aloitat uudessa työssä, neuvottele palkkasi oikealle tasolle. Palkkatasot vaihtelevat työnantajasektorin, toimialan, yrityksen ja työtehtävien mukaan niin paljon, että yhtä yhteistä palkkasuositusta on vaikea antaa.

Siksi olemme rakentaneet avuksesi Palkkanosturin, jossa saat palkkatoiveeseen suosituksen ja hyödyllistä tilastotietoa palkkaneuvotteluiden tueksi. Hyödynnä työsopimusta tehdessäsi loimulaisten palkkatietoa, jota kerätään vuosittain työmarkkinatutkimuksessa.

Haluatko henkilökohtaista neuvontaa palkkatoiveeseen liittyen?

Palkkatoiveen asettaminen voi tuntua haastavalta, varsinkin kun siirtyy toimialalta tai sektorilta toiselle. Olemme apunasi, jos tuntuu, että tarvitset neuvoja tai apua sopivan tason löytämiseen. Omien tutkimustemme sekä käytössämme olevan muun tilastotiedon avulla pystymme neuvomaan jäseniämme palkkauksessa ja sen kehittymisessä eri työtehtävissä.

Ammatillisen kehittymisen tukena

Uran alussa tuntuu, että on vielä vaikka kuinka paljon opittavaa. Me Loimussa tuemme sinua urapolullasi koulutusten, verkkovalmennusten ja henkilökohtaisen sparrauksen kautta.

ammatillinen kehittyminen

Koulutuksista vinkkejä työsuhteen alkuun

Mitä hyvä työsopimus sisältää? Kun olet aloittamassa uutta työ- tai virkasuhdetta, tutustu ajankohtaisiin koulutuksiin aihepiiristä. Myös tallennekirjastossamme löytyy varmasti juuri sinua kiinnostavaa sisältöä. 

Kirjaudu sisään jäsensivuille ja tutustu ainakin näihin tallenteisiin.

Tallennekirjasto Loimu