Opiskelijat Loimussa

Tervetuloa mukaan opiskelijatoimintaamme! Jäsenenä pääset osallistumaan koulutuksiin, verkostoitumaan ja rentoutumaan. Joissakin tapahtumissa jopa kaikkia edellä mainittuja. Jos haluat kehittää osaamistasi ja Loimun toimintaa, lähde mukaan opiskelija-aktiiviksemme!

Loimun runsaan koulutustarjonnan lisäksi tarjoamme sinulle tapahtumia, vaikuttamis- ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä yhdistystoimintaa, tervetuloa mukaan!

Opiskelijayhdistykset

Kaikilla loimulaisilla yliopistokampuksilla toimii Loimun paikallinen opiskelijayhdistys. Yhdistyksiä löytyy Helsingistä Kumpulasta ja Viikistä, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Joensuusta, Kuopiosta ja Oulusta.

Yhdistykset järjestävät paikallista poikkitieteellistä toimintaa rennoista lautapeli-illoista CV-klinikoihin ja luontoretkiin. Tutustu omaan paikalliseen yhdistykseesi ja löydä uusia loimulaisia kavereita!

Opiskelijavaikuttaminen

Loimulaiset opiskelijat ovat edustettuina hallinnossa ja pitävät huolta opiskelijoiden äänen ja tarpeiden kuulumisesta. Lähde mukaan ja vaikuta!

Opiskelijatoimikunta

Opiskelijatoimikunta yhdistää opiskelijayhdistykset ja aktiivit valtakunnallisesti kehittämään Loimun opiskelijatoimintaa sekä yhteistyötä kampusten välillä. Opiskelijatoimikuntaan valitaan kaksi edustajaa jokaisesta opiskelijayhdistyksestä.

Hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja voi olla myös muissa toimikunnissa.

Valtuusto

Loimun korkein päättävä elin on neljän vuoden välein valittava valtuusto, jossa on sääntömääräisesti aina vähintään kaksi opiskelijajäsentä. Valtuusto päättää muun muassa Loimun budjetista ja isoista suuntaviivoista, kuten strategiasta ja toimintasuunnitelmasta. Valtuusto kokoustaa vähintään kahdesti vuodessa.

Hallitus

Käytännön tasolla toimintaa ohjaa valtuuston valitsema hallitus, jossa on aina vähintään yksi opiskelijajäsen. Hallituksen opiskelijajäsen on myös mukana Loimun opiskelijatoimikunnassa, jotta tieto puolin ja toisin etenee mahdollisimman hyvin. 

Akavan opiskelijoiden valtuuskunta AOVA

AOVA on Akavan hallituksen alainen toimielin, jonka ensisijainen tehtävä on pitää opiskelijoiden ääni selkeänä ja kuuluvana Akavassa. Käsiteltävät aiheet ovat pitkälti koulutuspoliittisia. AOVAn kaudet ovat kaksivuotisia ja Loimun opiskelijatoimikunta valitseekin Loimun edustajat AOVAan joka toinen vuosi.

 • 2023: pj Anna Monni, vpj Anssi Sarvi

  2022: pj Mikko Sipola, vpj Anssi Sarvi

  2021: pj Riika Poutanen, vpj Mikko Sipola

  2020: pj Nella Heikinmäki, vpj Nita Tuomi

  2019: pj Jenni Heikkilä, vpj Elina Tervo

  2018: pj Niklas Leinonen, vpj Ronja Lanndér

  2017: pj Juho Ikonen, vpj Ronja Lanndér

 • 2021: Saija Kalliomäki, Alisa Varjonen, Emmi Kovalaine

  2020: Roosa Vanhatalo, Riku Kiviluoto, Pauliina Ryökäs, Nita Tuomi, Iida-Sofia Holma, Katariina Perkonoja & Jenni Heikkilä

  2019: Elina Tervo, Santeri Neuvonen, Aino Peltonen & Ronja Lanndér

  2018: Tomi Saviluoto, Matti Leponiemi & Vilma Ikonen

  2017: Moona Haapala, Tanja Turunen, Janne Sarkkinen, Kristiina Myller, Niklas Leinonen & Iiro Nerg

Mitä aktiivitoiminnasta jää käteen?

Loimun aktiivitoiminnassa pääset ystävystymään yli aine-, tiedekunta- ja kaupunkirajojen. Samalla pääset kuulemaan valtakunnallisella tasolla työelämästä, verkostoitumaan alan asiantuntijoiden kanssa sekä keräämään kokemusta niin projektihallinasta, viestinnästä kuin yhdistystoiminnastakin. 

Loimu sertifioi opiskelija-aktiivien osaamista opiskelijayhdistyksen puheenjohtajan, taloudenhoitajan, viestintävastaavan, projektipäällikön ja tapahtumavastaavan sertifikaateilla. Osaamisen sertifioinnissa käytetään Open Badge -merkkejä. Sertifikaatin on kehittänyt IMS Global ja sertifioinnista vastaavat liiton työntekijät. Merkit on otettu käyttöön vuoden 2021 alusta.