Loppuvaiheen opiskelijalle

Oletko juuri aloittanut maisteriopintosi, oletko kenties loppusuoralla opinnoissasi ja valmistut pian. Viimeisien opiskeluvuosien aikana työelämä ja sinne siirtyminen alkavat näytellä suurempaa roolia opiskelijan arjessa. Tämä sivu on tehty jokaiselle joka pitää itseään loppuvaiheen opiskelijana ja pohtii työelämään liittyviä kysymyksiä.

Loimun jäsenmaksuetu valmistuneille!

Jos liityt Loimuun jo opiskelijana ja pysyt jäsenenä valmistumishetkeen saakka, saat valmistumisvuotesi opiskelijahinnalla ja sitä seuraavan kokonaisen vuoden täyden jäsenmaksun puoleen hintaan.

Testaa työhakutaitosi!

Milloin viimeksi olet hakenut töitä? Työnhakukenttä on muuttuva ympäristö siinä missä muutkin ympäristöt, siksi kannattaakin tarkistaa ovatko omat tietosi työnhausta ajan tasalla. Olemme rakentaneet sinulle sitä varten lyhyen testin, joka kertoo millä tasolla työnhakutaitosi ovat.

Valmiina työelämään -verkkovalmennus

Oletko etsimässä ensimmäistä oman alan työpaikkaa? Takkuaako työnhaku, kaipaatko ehkä tukea osaamisen tunnistamiseen tai mietitkö, miten erottua työnhaussa?

Valmiina työelämään -verkkovalmennus on suunnattu opintojen loppupuolelle oleville avuksi työnhakuun. Älä unohda itsenäisiä verkkovalmennuksia!

Työllistyminen ja uravaihtoehdot

Ekologi, geologi, kemisti, metsänhoitaja tai ympäristöasiantuntija? Vai sittenkin erikoissuunnittelija, konsultti, koordinaattori, projektipäällikkö tai tutkija? Loimulaiset työskentelevät valtavalla määrällä eri tehtävänimikkeitä, niitä löytyy yli 1000 erilaista. Olemme koonneet urasuunnittelusi avuksi pääaineryhmäkohtaista työllistymistietoa, käy kurkkaamassa!

Työttömyysturva

Varsinaisen jäsenen jäsenmaksuun kuuluu työttömyysturvavakuutus työttömyyskassa Erkossa. Työttömyyskassan maksama ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha voi olla jopa huomattavasti Kelan maksamaa päivärahaa korkeampi.

Myös Loimun opiskelijajäsen voi liittyä työttömyyskassan jäseneksi. Työttömyyskassaan liittyminen edellyttää voimassa olevaa työ- tai virkasuhdetta. Työttömyyskassaan voit liittyä samalla, kun liityt Loimun OpiskelijaPlus-jäseneksi ilmoittamalla siitä erikseen liittymislomakkeella. Jos olet jo Loimun opiskelijajäsen, voit liittyä kassan jäseneksi Työttömyysturva-sivulla olevalla kaavakkeella.

Työttömyysturva Loimu

Palkkasuositukset

Seuraamme vuosittain jäsentemme palkkojen kehitystä kaikilla työnantajasektoreilla ja toimialoilla. Seuraamme myös vastavalmistuneiden palkkakehitystä. Katso lisätietoa loppuvaiheen opiskelijoiden ja valmistuneiden palkkasuosituksista!

Palkka palkkatoive palkkaus palkkataso

Mentorointi selkeyttää uravaihtoehtoja

Loimu tarjoaa mentorointiohjelmallaan apua uran käännekohdassa oleville, jotka ovat kiinnostuneita jostain tietyistä työtehtävistä tai urasta, mutta tavoite tuntuu kuitenkin kaukaiselta. Mentorointi on tarkoitettu esimerkiksi vastavalmistuneille, tohtoroituneille tai opinnoissa loppusuoralla oleville, jotka pohtivat omaa paikkaansa työelämässä ja kaipaavat verkostoja työelämään.

Verkostoidu yhteisössämme

Loimu tarjoaa sinulle hienon ammatillisen yhteisön. Tervetuloa verkostoitumaan jäsenyhdistystoimintamme ja LinkedIn:ssä Loimun jäsenille tarkoitetun Loimulaiset-ryhmän avulla.

opiskelijatoimintaa Loimussa

Jäsenedut

Tarjoamme sinulle lähes 100 erilaista jäsenetua. Opintojen loppuvaiheessa sinulle hyödyllisiä etuja voivat olla esimerkiksi matkustajavakuutus, työttömyyskassan jäsenyys, Danske Bankin etupaketti valmistuvalle joka sisältää huikean asuntolainaedun tai Member+ -palvelusta löytyvät edut vapaa-ajalle.

Loimun jäsenedut, julkaisut

Uravalmennus ja palkkaneuvonta

Kaipaatko apua oman uran löytämiseen tai työnhakuun? Oletko tutustunut jo työnhakua helpottaviin materiaaleihimme? Selvitä sopiva palkkataso aina uutta työtä hakiessasi. Autamme sinua pyytämään osaamistasi ja kokemustasi vastaavaa palkkaa ennen kuin solmit työsopimuksen.

Kun tarvitset henkilökohtaista apua, varaa aika Loimun uravalmentajille!

Henkilökohtainen ura- ja palkkaneuvonta kuuluvat jäsenyyksiin Opiskelija-tasolta lähtien. Fuksi, voit korottaa jäsenyytesi helposti OmaLoimussa!

Palkkanosturi

Loimulaiset siirtyvät työelämään palkkasuositustamme 3 600 € hyödyntäen. Kun olet kiinnostunut palkkatasoista tai palkkakehityksestä eri toimialoilla ja erityyppisissä tehtävissä, käy testaamassa Palkkanosturia! Voit testata, kuinka palkka nousee kokemusvuosien karttuessa ja missä tehtävissä tienaa eniten. Tilastotiedolla pärjäät myös palkkaneuvotteluissa paremmin!

Valmistumassa oleville räätälöidyt koulutukset ja tapahtumat

Löydä valmistumisen kynnyksellä oleville suunnatut kiinnostavat tulevat koulutukset ja tapahtumat alta! Tallennekirjastossamme löytyy sinua varmasti kiinnostavia koulutuksia; hanki vinkit työsopimukseen, valmistaudu neuvottelemaan palkasta tai tutustu eri aloilla työskenteleviin. Tallenkirjastoon siirtyminen vaatii kirjautumisen.

Tallennekirjasto Loimu

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.