Työ ja ura

Me tunnemme loimulaisten työelämän ja sen ominaispiirteet! Toimintamme lähtökohta on jäsenten työ- ja virkasuhteen ehdoista sekä uralla menestymisestä huolehtiminen. Saat meiltä henkilökohtaista työ- ja virkasuhdeneuvontaa sekä uravalmennusta.

Autamme ja tuemme sinua työelämäsi eri vaiheissa – olet sitten vastavalmistunut, työnhakija, työelämän koukeroissa tukea ja neuvoja tarvitseva tai jo työelämästä eläkkeelle siirtyvä.

Uuteen työhön

Tutustu työsopimuksen tekemistä koskeviin vinkkeihimme ja anna meidän tarkistaa sopimuksesi! Valmistumisen kynnyksellä oleville olemme koonneet kattavan paketin uramahdollisuuksista. Ulkomaantyöskentelyn osuudesta löydät vinkkejä tilanteeseen, jossa seuraava työpaikkasi on muualla kuin Suomessa. Työnhakijoille olemme koonnet oman sivuston.

Työsuhteen alussa Loimu

Työssä oleville

Me Loimun edunvalvontatiimissä huolehdimme  työelämässä olevien loimulaisten edunvalvonnasta ja neuvonnasta. Täältä löydät tietoa oman työnantajasi sopimusalalta sekä erilaisista työhön liittyvistä asioista. Työpaikoilla on myös luottamusmiehiä, joiden puoleen voit aina kääntyä.

Sektorikohtainen

Työelämän eri tilanteissa

Työelämässä tulee vastaan monenlaisia vaiheita ja käännekohtia. Olemme koonneet tänne tietoa eri tilanteista, jotka voivat osua sinunkin kohdallesi: perhevapaat, sairastuminen, opintovapaa, työ- tai virkavapaa, sekä työsuojeluun, häirintään ja epäasialliseen käytökseen ja työhyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä.

YT-neuvottelu YT-menettely Yhteistoimintaneuvottelu Loimu

Työsuhteen päättyessä

Työ- ja virkasuhde voi päättyä monella eri tavalla. Täältä löydät tietoa ja neuvoja irtisanomisesta, työsuhteen purkamisesta ja työttömyysturvasta sekä eläkkeelle siirtymisestä.

Työsuhteen päättyessä

Loimun lakiluuri auttaa sinua työsuhteen ongelmissa

Loimun lakiluuri antaa neuvontaa työ- ja virkasuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä esimerkiksi työsopimukseen, työaikaan, vuosilomiin, perhevapaisiin, irtisanomiseen ja lomautukseen sekä työttömyyskorvauksiin liittyvistä asioista. Lakiluuriin vastaavat Loimun edunvalvontatiimin juristit.

Kehitä osaamistasi

Loimun avulla voit kehittää osaamistasi. Tarjoamme vuosittain kymmeniä ammatilliseen kehittymiseen ja työelämätaitoihin liittyviä webinaareja, tapahtumia ja verkkovalmennuksia.

Loimun verkkovalmennus

Etsitkö työtä? Tai haluatko rekrytoida?

Olemme koonneet tueksesi kattavat työnhakupalvelut, jotta siirtymä uuteen työpaikkaan olisi mahdollisimman sujuva ja löytäisit helposti myös uusia mahdollisuuksia urallesi.

Loimun avoimet työpaikat -sivusto toimii myös työnantajien apuna! Lue lisää, kuinka voit ilmoittaa oman avoimen työpaikkasi hakuun.

Työnhakija Työnhaku Työnhakua Työn hakeminen Apua työnhakuun Kädet näppäimistöllä Loimu

Etsitkö Loimun alat tuntevaa puhujaa?

Koulutamme vuosittain yliopistoilla ja eri yhteistyöverkostoissa työelämään, työnhakuun, työllistymiseen ja palkkaukseen liittyvistä aiheista. Tarkastelemme luonnontieteen, metsätieteen tai ympäristötieteen korkeakoulututkinnon suorittaneita. Teemme mielellämme yhteistyötä – kysy rohkeasti lisää!