Esihenkilöiden tukena

Loimun jäsenistä lähes neljännes työskentelee erilaisissa esihenkilötehtävissä keskijohdosta aina ylimpään johtoon saakka; esimerkiksi tiiminvetäjinä, ryhmäpäällikköinä, osastonjohtajina tai toimitusjohtajina.

Tarjoamme esihenkilönä sinulle

  • tukea ja neuvontaa työlainsäädäntöön ja työnjohdollisiin asioihin,
  • koulutuksia ja verkkovalmennuksia
  • työkalupakin esihenkilötyön perusteista uusille esihenkilöille sekä
  • työnohjausta.

Työlainsäädännön tuki

Tuemme siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi tarjoamalla tukea ja apua esimerkiksi esihenkilön rooliin tai työnjohtoon liityvissä kysymyksissä. Edunvalvontatiimimme neuvoo eri sektoreilla työskenteleviä jäseniä kunkin toimialan erityispiirteistä. Voit myös soittaa Lakiluuriin, jos tarvitset kiireellisesti neuvoja omaan esihenkilöasemaasi tai rooliisi liittyen.

  • Työ- ja virkasuhdeneuvonta

YTN johtajasopimusopas

Ylimmässä johdossa työskennellään työsopimuksen sijaan johtajasopimuksella. Autamme sinua johtajasopimuksen solmimisessa. Voit lukea lisää johtajasopimuksesta YTN:n oppaasta.

  • YTN Johtajasopimusopas (.pdf)

Työnohjausta esihenkilötyön tueksi

Työnohjauksen tavoitteena on tukea esihenkilön ammatillista kehittymistä ja avata uusia näkökulmia työhön. Lähtökohtana on esihenkilön itsensä nostamat teemat ja haasteet.

Ohjauksessa on mahdollista käsitellä esihenkilötyöhön liittyviä ilmiöitä, jotka voivat liittyä työyhteisöön, toimintatapoihin, kokemuksiin ja tunteisiin. Ohjaus voi tuoda myös uusia välineitä, jotka auttavat jaksamaan ja onnistumaan työssä. Työnohjauksen vaikuttavuus on sidoksissa ohjattavan halukkuuteen pohtia ja reflektoida omaa työotettaan.

Ohjaus á 60 min. toteutetaan videopuhelimen välityksellä 2-4 viikon välein. Prosessin kesto sovitaan yhdessä työnohjaajan kanssa, mutta lähtökohtana on vähintään neljä ohjauskertaa. Työnohjaajana toimii Petra Bedda, työnohjaaja (STOry).

Koulutukset esihenkilötyön tukena

Suurimmilla työnantajilla on tarjolla hyvin tukea esihenkilörooliin siirtyville, mutta pienemmissä organisaatioissa tukea voi olla vähemmän saatavilla. Esihenkilön kouluttaminen ja tehtävään perehdyttäminen kuuluu kuitenkin työnantajalle, Kysy siis työnantajaltasi, jos voit osallistua Loimun tarjoamiin koulutuksiimme työajallasi.

Tallennekirjasto käytössäsi

Asiantuntijasta esihenkilöksi siirtyminen, työsopimuksen solmiminen, suoriutumiseen tai häiritsevään käytökseen puuttuminen. Työ esihenkilönä vaatii monenlaista osaamista ja me olemme tukenasi kouluttamalla perusasioista ja ajankohtaisista teemoista. Ilmoittaudu sivun lopussa löytyviin tuleviin koulutuksiin tai tutustu näihin tallennekirjastomme poimintoihin. Kirjaudu tallennekirjastoon ja uraportaaliin jäsennumerollasi.

Tallennekirjasto Loimu

Tulevat esihenkilö- ja johtamiskoulutukset