Työssä opiskelijana

Opiskelijana työelämä voi olla tässä ja nyt, tai tuntua kaukaiselta valmistumisen jälkeiseltä asialta. Loimulta saat apua muun muassa työnhakuun, palkkatoiveeseen ja työsopimukseen liittyen.
Tutustu myös uramahdollisuuksiisi ja innostu työelämästä!

Loimun asiantuntijat ovat tukenasi matkalla kohti työelämää. Tältä sivulta löydät vinkit onnistuneeseen työnhakuun, hyvään työsopimukseen ja oman alan palkkaukseen. Riippuen jäsenyydestäsi, voit saada myös henkilökohtaista neuvontaa ja tukea.

Työsopimus

Työsopimus voidaan tehdä suullisesti, kirjallisesti tai sähköisesti. Työsopimuksen tekeminen kirjallisesti on sekä työntekijän että työnantajan edun mukaista. Tällöin voidaan aina luotettavasti tarkistaa, mitä on sovittu.

Ole tarvittaessa yhteydessä Loimuun ennen työsopimuksen allekirjoittamista tarkistaaksesi sopimusehtojen asianmukaisuuden. Kun tarvitset apua työsopimuksen kanssa, voit laittaa viestiä OmaLoimussa tai soittaa Lakiluuriin.

Henkilökohtainen työ- ja virkasuhdeneuvonta sisältyy jäsentasoille: Opiskelija, OpiskelijaPlus ja Täysjäsen. Fuksi, voit korottaa jäsentasosi kätevästi OmaLoimussa. Lakiluuri on palvelee kaikkia jäseniä.

Palkkasuositukset

Seuraamme vuosittain jäsentemme palkkojen kehitystä kaikilla työnantajasektoreilla ja toimialoilla. Seuraamme myös vastavalmistuneiden palkkakehitystä sekä opiskelijoiden palkkoja. Laadimme palkkasuositukset opiskelijoille ja vastavalmistuneille, minkä lisäksi asiantuntijamme auttavat palkka-asioissa henkilökohtaisesti tarpeen mukaan.

Kun tarvitset apua palkkatoiveen muodostamiseksi, voit laittaa viestiä OmaLoimussa tai varata ajan henkilökohtaiseen palkkaneuvottelun sparraukseen.

Henkilökohtaiten ura- ja palkkaneuvonta sisältyvät jäsentasoille: Opiskelija, OpiskelijaPlus ja Täysjäsen. Fuksi, voit korottaa jäsentasosi kätevästi OmaLoimussa.

Opiskelijan työttömyysturva

Loimun OpiskelijaPlus-jäsenenä voit liittyä kauttamme myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon. Muista liittyä kassaan riittävän aikaisin, jotta ehdit kerryttää työssäoloehdon täyteen ennen valmistumistasi.  Työssäoloehtoon luetaan mukaan kaikki tehty työ eli työn ei tarvitse olla oman alan työtä.

Työttömyyskassaan täytyy aina erikseen liittyä. Työttömyyskassaan voit liittyä vain, kun sinulla on voimassa oleva palkkatyösuhde. Kassaan ei voi liittyä takautuvasti.

Jos olet jo Loimun opiskelijajäsen ja haluat liittyä työttömyyskassaan, korota jäsenyytesi OmaLoimussa tasolle OpiskelijaPlus ja liity sen jälkeen erikseen OmaLoimussa työttömyyskassaan.

Valmistutko pian?

Työelämä kutsuu pian! Muista ilmoittaa meille valmistumisestasi, ja saat valmistuneen edut käyttöösi. Olemme täällä tukemassa sinua siirtymässäsi opiskelijasta työelämään!

Pohditko jo opintojen jälkeistä työelämää?

Oletko pohtimassa, mikä työelämässä odottaa? Etsitkö omaa urapolkuasi? Opintojen aikana on hyvä rakentaa siltaa työelämään mm. harjoittelujen ja kesätöiden kautta. Näiden vinkkien ja tuen avulla pääset nopeasti työelämään kiinni valmistumisen jälkeen.

Työnhaku

Osaamisen tunnistaminen, CV, työhakemus, piilotyöpaikat, työhaastattelu ja oma hyvinvointi työnhaun aikana ovat kaikki tärkeitä työnhaun palasia.

Tutustu ura-asiantuntijoidemme vinkkeihin, joista saat apua työnhakuun! Jos kaipaat syvempää pohdiskelua uravalintojen tai työnhaun tueksi, varaa aika uravalmentajan tapaamiseen.

Henkilökohtaiten ura- ja palkkaneuvonta sisältyvät jäsentasoille: Opiskelija, OpiskelijaPlus ja Täysjäsen. Fuksi, voit korottaa jäsentasosi kätevästi OmaLoimussa. 

Mikä minusta tulee isona?

Tutkija, opettaja, asiantuntija, projektipäällikkö – entä jos tyypillisimmät urapolut eivät tunnu omilta? Ei huolta, vaihtoehtoja on lukuisia!

Uravaihtoehtoja on lukuisia ja polkuja yhtä monia kuin tekijöitäkin. Olemme koonneet tieteenaloittain sijoittumis-, työnantaja- ja työtehtävätietoja uravaihtoehtoihin tutustumisen tueksi. Tutustu ja innostu mahdollisuuksistasi!

Mentorointi

Mentorointi on tutustumista työelämään ja työnkuvaan kokeneen kollegan johdolla. Tarkoituksena on auttaa mentoroitavaa eli aktoria löytämään oma uransa ja saamaan enemmän tietoa työelämästä. Mentoroinnin avulla pystyy myös hahmottamaan omia vahvuuksiaan ja hankkimaan verkostoja.

Mentorointi sopii opintojen loppupuolella oleville ja vastavalmistuneille, jotka pohtivat omaa paikkaansa työelämässä ja kaipaavat verkostoja työelämään.

Tarvitsetko uravalmennusta?

Haluaisitko keskustella uravalmentajan kanssa vaihtoehdoistasi tai tunnistaa osaamistasi ja vahvuuksiasi? Kaipaatko tukea työnhakuun? Varaa aika Loimun urapalveluiden ajanvarauskalenterista.

Henkilökohtaiten ura- ja palkkaneuvonta sisältyvät jäsentasoille: Opiskelija, OpiskelijaPlus ja Täysjäsen. Fuksi, voit korottaa jäsentasosi kätevästi OmaLoimussa. 

Kaipaatko henkilökohtaisempaa tukea? Haluatko liittyä työttömyyskassaan? Korota jäsentasosi OmaLoimussa!

Koulutuksia opiskelijoille