Työssä opiskelijana

Loimun jäsenenä saat apua kesätöiden hakemiseen ja vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin!

Vinkkejä työnhakuun

Osaamisen tunnistaminen, CV, työhakemus, piilotyöpaikat, työhaastattelu ja oma hyvinvointi työnhaun aikana ovat kaikki tärkeitä työnhaun palasia.

Tutustu ura-asiantuntijoidemme vinkkeihin, joista saat apua työnhakuun! Jos kaipaat syvempää pohdiskelua uravalintojen tai työnhaun tueksi, varaa aika uravalmentajan tapaamiseen.

Perehdytys ja työturvallisuus

Uuden työntekijän perehdytys on aina prosessi, joka pitää sisällään tietyt asiat. Ennen työn aloittamista käydään läpi perustiedot työpaikasta, työtehtävistä, työn tavoitteista sekä työehdoista. Samalla yleensä tehdään työsopimuskin. Tässä vaiheessa on hyvä varmistaa, kuka on oma esimies ja ketkä ovat vastuussa työhön perehdyttämisestä.

Perehdytysprosessin pitäisi olla työnantajalla valmiina. Uuden työntekijän vastaanottaminen ja perehdytyksen käynnistäminen tapahtuu työpaikalla heti ensimmäisenä työpäivänä.

Työsopimus

Työsopimus voidaan tehdä suullisesti, kirjallisesti tai sähköisesti. Työsopimuksen tekeminen kirjallisesti on sekä työntekijän että työnantajan edun mukaista. Tällöin voidaan aina luotettavasti tarkistaa, mitä on sovittu.

Ole tarvittaessa yhteydessä Loimuun ennen työsopimuksen allekirjoittamista tarkistaaksesi sopimusehtojen asianmukaisuuden. Meiltä saat henkilökohtaista neuvontaa työsopimuksen tekemiseen.

Palkkasuositukset

Seuraamme vuosittain jäsentemme palkkojen kehitystä kaikilla työnantajasektoreilla ja toimialoilla. Seuraamme myös vastavalmistuneiden palkkakehitystä.

Kun tarvitset apua palkkatoiveen muodostamiseksi, voit laittaa sähköpostia urapalveluihin tai varata ajan henkilökohtaiseen palkkaneuvottelun sparraukseen.

Muista liittyä työttömyyskassaan

Loimun jäsenä voit liittyä kauttamme myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon. Muista liittyä kassaan riittävän aikanaisin, jotta ehdit kerryttää työssäoloehdon täyteen ennen valmistumistasi.  Työssäoloehtoon luetaan mukaan kaikki tehty työ eli työn ei tarvitse olla oman alan työtä.

Työttömyyskassaan täytyy aina erikseen liittyä. Työttömyyskassaan voit liittyä vain, kun sinulla on voimassa oleva palkkatyösuhde.

  • Voit liittyä työttömyyskassaan samalla, kun liityt Loimuun liittymislomakkeen kohdassa työttömyyskassan jäsenyys.
  • Jos olet jo Loimun jäsen ja haluat liittyä työttömyyskassaan, ilmoita siitä jäsenpalveluumme jasenasiat@loimu.fi. Ilmoituksessa tulee mainita työn aloittamispäivä ja työnantajan nimi.
  • Työttömyyskassan jäsenyys alkaa aikaisintaan liittymispäivästä. Liittymisilmoituksen voi tehdä myös etukäteen, kun töiden aloittamispäivä on tiedossa. Kassaan ei voi liittyä takautuvasti.

Valmistutko pian?

Työelämä kutsuu pian! Olemme täällä tukemassa sinua siirtymässäsi opiskelijasta työelämään!

Koulutuksia ja tapahtumia työelämään