Usein kysyttyä opiskelijajäsenyydestä

Jäsenyys ja jäsenedut

 • Loimun opiskelijajäsenenä et jää ikinä yksin työnhaun tai työelämään liittyvien kysymyksien kanssa! Urapalvelumme auttavat sinua menestymään urallasi ja työnhaussa. Edunvalvontamme auttaa sinua esimerkiksi työsopimuksen tarkastamisessa ja ennakoivasti työehtosopimuksia neuvotellen. Lisäksi saat käyttöösi muut kattavat jäsenetumme.

  Lue lisää jäsenpalveluista ja -eduista

 • Työttömyyskassa tarjoaa ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jos joudut työttömäksi. Oman alasi liitosta Loimusta saat apua, kun työelämässä on ongelmatilanteita, kuten YT-neuvottelut, kun etsit töitä tai haluat menestyä urallasi. Huomaathan, että voit liittyä työttömyyskassaan myös Loimun kautta. Loimun jäsenten työttömyyskassana toimii luotettava ja edullinen Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko.

  Lue lisää Loimun jäsenpalveluista ja -eduista

 • Opiskelijana olet valoisamman tulevaisuuden tekijä. Uran alku on isojen päätösten aikaa ja haluamme olla tukenasi urasi ensimetreistä alkaen. Meille on tärkeää, että saat parhaan mahdollisen avun urapohdintojesi tueksi, löydät oikean palkkatason ja saat apua mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin työpaikalla. Loimun jäsenenä voit keskittyä itse työntekoon.

 • Jäsenmaksuilla tuotetaan jäsenille palveluja ja vakuutus- sekä muita etuja.

   Lue lisää Loimun jäsenpalveluista ja -eduista

 • Loimun jäsenillä on käytettävissään urapalveluiden kokonaisuus, joka on räätälöity tarpeidesi mukaan. Kesätöiden hakua varten tarjolla on esimerkiksi Kesäksi töihin -valmennus, uratietoa loimulaisilta aloilta, Loimun avointen työpaikkojen oma syöte opiskelijoille, työnhaun sparrausta ja omat palkkasuositukset opiskelijoille.

  Lue lisää urapalveluista

 • Opiskelijajäsenyyteesi kuuluu vakuutusyhtiö Turvan matkustajavakuutus, joka on voimassa vapaa-ajanmatkoilla. Matkustajavakuutuskorttina toimii Loimun mobiilijäsenkortti, minkä lisäksi suosittelemme Turvan TaskuTurva-sovelluksen lataamista.

  Lue lisää Loimun vakuutuksista

 • Loimun opiskelijajäsenyys sisältää ammatillisen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen, jota ei ole mahdollista hankkia kuin liiton jäsenyyden kautta. Lisäksi jäsenyyteen kuuluu järjestövakuutus, joka turvaa sinut Loimun järjestötehtävissä ja –tilaisuksissa.

  Lue lisää Loimun vakuutuksista

Työttömyyskassa

 • Työttömyyskassaan kannattaa liittyä, jotta olet valmistuttuasi oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Tutkimustemme mukaan työttömäksi jääminen on todennäköisintä heti valmistumisen jälkeen. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan suuruus riippuu tuloistasi, mutta se voi olla jopa kaksi kertaa suurempi kuin muut vastaavat sosiaalietuudet.

  Lue lisää työttömyysturvasta

 • Liity kassaan heti, kun menet opintojesi ohessa töihin, jotta ehdit kerryttää työssäoloehdon ennen valmistumistasi.

 • Kyllä voit, työn ei tarvitse liittyä opiskelualaasi.

  Katso työssäoloehtoa koskevat tarkemmat säädökset

Jäsenmaksut ja valmistumisesta ilmoittaminen

 • Haluamme kannustaa kaikkia uusia opiskelijoita liittymään Loimuun heti opintojen alettua ja siksi Loimun opiskelijajäsenyys on ilmainen ensimmäisen vuoden ja toisen vuoden syksyn. Sen jälkeen jäsenyydestä peritään parin euron kuukausimaksu, joka on käytännössä vähemmän kuin kuppi kahvia! Saat jäsenmaksullesi vastinetta parhaimmillaan yli 1 000 euron edestä.

  Lue lisää jäseneduista

 • Voit vaihtaa jäsenmaksulaskusi paperilaskusta ympäristöystävälliseksi e-laskuksi omassa verkkopankissasi.

  Katso tarkemmat ohjeet 

 • Valmistuessasi ilmoita siitä asiointipalvelu OmaLoimussa. Jäsentietojen pitäminen ajan tasalla on tärkeää, jotta saat meiltä tilanteeseesi sopivaa palvelua ja etuja, sekä valmistuneen jäsenmaksualennukset käyttöösi!

   

 • Kun ilmainen jäsenyysjaksosi on päättynyt, saat ensimmäisen jäsenmaksulaskusi postitse tai e-laskuna verkkopankkiisi.

Loimun paikallistoiminta ja ainejärjestöyhteistyö

 • Kampuksesi opiskelijayhdistys on Loimun jäsenyhdistys, joka järjestää tilaisuuksia ja toimintaa opiskelijoille kampuksellasi. Loimu on ammattijärjestösi, joka huolehtii siitä, että ihmiset pärjäävät työelämässä ja voivat hyvin.

  Loimusta saat erilaisia työelämäpalveluita ja apua työnhakuun sekä urakehitykseen.

  Lue lisää urapalveluista

 • Loimu tarjoaa yhteistyöainejärjestöilleen ainejärjestösopimusta, jossa sovitaan eri yhteistyömuodoista. Näissä keskiössä ovat alojemme opiskelijoita työllistävät toimet, kuten eri koulutukset ja tilaisuudet. Tuemme myös opiskelijahaalareita sekä työelämäpainotteisia ekskursioita. Tarkat summat määräytyvät järjestön koon mukaan siten, että summat ovat reiluja ympäri Suomen yli 50 alojemme ainejärjestössä ja killassa.

  Ota yhteys oman kampuksesi kampuspromoottoriin. Hän kertoo sinulle lisää ainejärjestösopimuksesta.