Loimun valtuusto

Kuvassa Loimun valtuusto 2021 - 2024.

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun valtuustoon kuuluu 30 valtuutettua sekä 12 varajäsentä. Valtuusto käyttää Loimussa korkeinta päätösvaltaa ja hyväksyy mm. toimintasuunnitelman, toimintakertomuksen ja talousarvion sekä vahvistaa tilinpäätöksen.

Valtuusto valitaan vaaleilla, jotka käydään neljän vuoden välein. Seuraavan kerran valtuustovaalit järjestetään vuonna 2024.

Valtuusto 2021 – 2024

Kaudella 2021 – 2024 valtuuston puheenjohtajana toimii Susanne Lahdenperä ja II varapuheenjohtajana Tapio Halkoaho. I varapuheenjohtajaksi valittu Pauliina Ryökäs on sittemmin valittu Loimun hallitukseen kaudelle 2024 – 2025.

Puheenjohtaja Susanne Lahdenperä on turkulainen pitkän linjan ammattiliittoaktiivi. Koulutukseltaan hän on bioteknologi (FM, 2002). Hän työskentelee prosessispesialistina PerkinElmer/Wallacissa ja tekee työn ohessa väitöskirjaa molekulaarisen biotekniikan ja diagnostiikan alalta.

Toinen varapuheenjohtaja Tapio Halkoaho työskentelee erikoisasiantuntijana Geologian tutkimuskeskuksen Mineraalitalouden ratkaisut -yksikössä Kuopiossa. Sen lisäksi hän on Turun yliopiston magmapetrologian sekä Helsingin yliopiston petrologian dosentti. Hän on ollut Loimun edeltäjäliiton YKL:n valtuustossa vuosina 2007-2016 ja hallituksessa 2010-2016. Loimun valtuustossa Halkoaho on ollut jäsenenä vuodesta 2017 lähtien.

Julkisen sektorin luonnontieteilijöiden vaaliliitto BYYKIT

Varsinaiset jäsenet
Marjoniemi Eevastiina
Sagath Lydia
Saarela Janne
Varajäsenet
Ekman Asta
Baumann Marc

Kipinä – Uuteen työelämään

Varsinaiset jäsenet
Juustila Merli
Saari Elli
Riitakorpi Johanna
Gunell Marianne
Järvi Jani
Karttunen Sasu
Maasilta Tommi
Varajäsenet
Mäkipää Anna
Malve-Ahlroth Sara
Lonka Harriet

Kruunun metsä ja luonto

Varsinaiset jäsenet
Kalpio Satu
Piri Eino
Varajäsenet
Ei varajäseniä 

Loimun Metsä

Varsinaiset jäsenet
Lyytikäinen Paavo
Rantanen Sini
Rantala Jouni
Varajäsenet
Thomssen Pia-Maria
Ylikoski Eedla

Opiskelevat loimulaiset

Varsinaiset jäsenet
Heikkilä Jenni
Heikinmäki Nella
Varajäsenet
Vulli Miina

Valtion vaaliliitto

Varsinaisen jäsenet
Halkoaho Tapio
Hänninen Panu
Rissanen Ninni
Uotila Esa
Ikonen Iiro
Autio Sari
Kankaanpää Aino
Panula-Ontto-Suuronen Anni
Kinnunen Matti
Varajäsenet
Hartonen Sari
Paloposki Aarre
Nuorteva Heikki

Yksityinen sektori

Varsinaiset jäsenet
Lahdenperä Susanne
Korhonen Jani
Sandvik Toni
Svahn Tomi
Varajäsenet
Viljanen Jussi 

Loimun sääntöjen 10 § mukaan valtuuston varsinaisen jäsenen tultua valituksi hallitukseen tai hänen paikkansa muuten vapauduttua, jäseneksi tulee vaalikauden jäljellä olevaksi ajaksi vaaliliiton ensimmäinen varajäsen. Valtuuston varajäsenen tultua valituksi hallitukseen tai hänen paikkansa muuten vapauduttua, varajäseneksi tulee vaalikauden jäljellä olevaksi ajaksi valtuuston vaalissa valitsematta jäänyt ehdokas kyseisestä vaaliliitosta vertailuluvun mukaisessa järjestyksessä tai mikäli tämä ei ole mahdollista valtuuston vaalin vertailuluvun perusteella määräytyvä muu ehdokas. Hallitukseen valitun valtuuston jäsenen tai varajäsenen hallituskauden päättyessä valtuustokauden ollessa vielä kesken, hän palaa valtuuston jäseneksi tai varajäseneksi.