Palkkasuositukset

Seuraamme vuosittain palkkojen kehitystä eri työnantajasektoreilla ja toimialoilla, ja annamme palkkasuositukset toteutuneiden palkkojen perusteella.

Vastavalmistuneiden palkkasuositus

Vastavalmistuneiden vähimmäispalkkasuositus vuodelle 2022 on 3600 €/kk (+100 € vuoteen 2021). Palkkasuositus muodostuu työmarkkinatutkimuksessamme saatujen vastavalmistuneiden palkkatietojen perusteella, erityisesti yksityisen sektorin toteutuneiden palkkojen pohjalta. Toteutuneissa palkoissa on toimiala- ja sektorikohtaisia eroja, voit aina kysyä tarkempaa suositusta palkkaneuvonnasta urapalvelut at loimu.fi.

Tuntipalkan saat jakamalla kuukausipalkan luvulla 150.

Annamme palkkasuosituksia myös opintojen loppuvaiheessa oleville, pian valmistuville. Opintojen loppuvaiheessa, yli 240 opintopistettä suorittaneille palkkasuositus on 2 700 €/kk

Jos opiskelija tekee gradutyön yliopiston ulkopuoliselle taholle, on palkkasuositus 2 700 €/kk. Korvaus suositellaan maksettavaksi palkkana kertokorvauksen sijaan.

Lisätietoa suosituksista voi kysyä Loimun palkkaneuvonnasta urapalvelut (at) loimu.fi.

Palkkausuositukset opiskelijoille

Oletko vielä opiskelija ja pohdit kesätöiden palkkasuosituksia?

Palkkaneuvottelun sparraus

Kun tarvitset apua palkkatoiveen muodostamiseksi, voit laittaa sähköpostia urapalveluihin tai varata ajan henkilökohtaiseen palkkaneuvottelun sparraukseen.

Palkkaan liittyviä koulutuksia