Yhteistyö on viestintää

Yhteistyö on tärkeää kaikilla elämän osa-alueilla ja kaikkeen yhteistyöhön tarvitaan viestintää.

Jyväskylässä promoottorin, paikallisyhdistyksen ja ainejärjestöjen yhteistyö on tiivistynyt vuosi vuodelta. Läheinen yhteistyö perustuu viestinnälle ja promoottorina onkin kyettävä kommunikoimaan erilaisissa tilanteissa ja erilaisten toimijoiden kanssa. Onnistunut kommunikointi tekee yhteistyöstä sulavaa. 

Grillaus on Jyväskylän yhdistyksen tavaramerkki yhteistyö­tapahtumissa. Kuvassa Joni Tervo sekä yhdistyksen hallituksesta Mari-Anne Åhman, Emmi Kovalaine ja Saana Hilvo.

Yhteistyöllä lisää valikoimaa tapahtumiin

Yhteistoiminta ainejärjestöjen kanssa on osoittautunut hyväksi tavaksi järjestää tapahtumia Loimun alkuvuosina. Ainejärjestöillä on oma aktiivinen jäsenistönsä, jota pystymme tavoittamaan yhteisillä tapahtumilla. Paikallisyhdistys saa tapahtumiinsa lisää osallistujia, ainejärjestön jäsenistölleen tarjoama tapahtumapooli kasvaa ja samalla yksittäinen opiskelija löytää yhdistyksen toiminnan pariin helpommin.

Haluamme Jyväskylän yhdistyksenä olla osaltamme mukana edistämässä terveellisempiä ja turvallisempia tapahtumia. Tapahtumia järjestettäessä onkin tärkeää onnistua viestimään tapahtuman sisällöstä ja siitä, miksi tapahtuma on kiinnostava ja osallistumisen arvoinen. 

Haasteiden läpi uuteen loistoon

Haasteet kuuluvat yhteistyöhön ja avain menestykseen on se, miten haasteet taklataan. Vaikka erilaisia kantoja löytyy aina, uskon että aktiivinen vuorovaikutus pyöristää kulmia eri osapuolten välillä. Suhteemme aine- ja muiden järjestöjen kanssa onkin tiivistynyt ensimmäisten vuosien aikana ahkeran yhteistyön rakentamisen ja viestintään panostamisen myötä.  

Korona-aika hankaloitti yhdistysten toimintaa, kun mahdollisuudet olivat hyvin rajatut. Nyt olemme päässeet toteuttamaan tapahtumia paikan päällä toisiamme kohdaten, mikä on tuntunut mahtavalta. Tapahtumien järjestäminen on aktivoinut järjestöjä entisenlaiseen loistoonsa, mikä helpottaa yhteistyön tekemistä. 

Viestintä­taitoja on aina mahdollista kehittää.

Omaan toimintaani kampuspromoottorina on vaikuttanut suuresti se, että aloitin työni korona-aikana. Koronan tarjoama hiljainen väli tapahtumissa antoi minulle toisaalta hyvin aikaa tutustua toimijoihin sekä harjoitella toimivaa viestintää. En voi sanoa olevani viestinnässä täydellinen, mutta ainakin olen kehittynyt siinä suunnattomasti. 

Tekemällä oppii ja kollegoiden apu auttaa

Ilman aiempaa järjestötaustaa minulla oli paljon luonnollisesti paljon kysymyksiä ja opittavaa. Onnekseni minua tässä auttoivat paljon ainejärjestöjen ja paikallisyhdistyksen hallituslaiset, joilla rautaista kokemusta oli jo karttunut. Kaikki olivat halukkaita auttamaan.

Viestintätaitoja on aina mahdollista kehittää ja kehottaisinkin tarkastelemaan omaa viestintää. Uusille asioille kannattaa antaa mahdollisuus, sillä ne voivat johtaa upeisiin tilaisuuksiin. 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)