Tarkista esitäytetty veroilmoitus jäsenmaksujen osalta!

Jäsenmaksut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Olemme lähettäneet verottajalle tiedot vuoden 2020 aikana suoritetuista jäsenmaksuista tammikuun lopulla. Verohallinto siirtää tiedot esitäytettyihin veroilmoituksiin, jotka postitetaan maalis-huhtikuussa.

Jos maksat itse jäsenmaksusi, niin vuoden 2020 verotuksessa ovat vähennyskelpoisia ne maksut, jotka on maksettu vuonna 2020. Verottaja hyväksyy vähennyksen maksupäivän perusteella.

Jos sinulle on palautettu jäsenmaksuja, palautusten summa vähennetään maksettujen jäsenmaksujen summasta. Verottajalle ilmoitetaan siis maksettujen ja palautettujen jäsenmaksujen erotus.

Jos työnantaja perii jäsenmaksun suoraan palkastasi, vuoden 2020 verotuksessa ovat vähennyskelpoisia ne jäsenmaksut, jotka on peritty vuonna 2020 päättyneiltä palkkakausilta. Jäsenmaksun yhteissumman pitäisi näkyä vuoden viimeisessä palkkalaskelmassa. Työnantajat toimittavat tiedot liittoon.

Jos työnantaja ei ole toimittanut tietoja ennen tammikuun 27. päivää, niin tieto voi puuttua veroehdotuksesta, jolloin sinun tulee lisätä tieto itse. Lähetämme myös korjaustiedot verottajalle kevään aikana, jolloin tiedot päivittyvät.

Verohallinnon ohjeiden mukaan jokaisen on itse tarkistettava esitäytetyn veroilmoituksensa tiedot. Jos veroilmoituksessa ei näy jäsenmaksujen määrää tai se on virheellinen, tiedot on korjattava itse.

Kätevimmin voit tarkistaa suorittamasi maksut kirjautumalla Loimun jäsensivuille tai voit tiedustella jäsenmaksuista jasenasiat@loimu.fi.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)